SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP'li Pekşen'den müze önerisi!

CHP'li Pekşen'den müze önerisi!

28 Mart 2016 Pazartesi - 13:39




CHP'li Pekşen'den 'Trabzon'un ekonomisini canlandıracak' müze önerisi.





CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’da son yıllarda yapılan projelerini eleştirerek Trabzon’un tarihi kimliğini öne çıkaracak bir müzenin yapılması gerektiğini söyledi. Pekşen şu açıklamalara yer verdi;

DÜNYA ÇAĞINDA YAYGIN BİR MÜZE

“Trabzon, bilinen 2400 yıllık tarihiyle Pontus Krallığı, Bizans İmparatorluğu, Komnenos Krallığı ve Osmanlı İmparatorluğu’na merkez olmuş, dünya siyasetine, ekonomisine, kültürüne derin izler bırakmış bir dünya kentidir. Bütün merkez olmuş kentlerin dünya çapında saygın bir müzesi olmasına rağmen, yüz binlerce turistin geldiği Trabzon’da yerli ve yabancı turiste katkı sağlayacak, kent kültürünü yansıtan çok sayıda eserin değerlendirilip, sergileneceği, olması gereken nitelikte müze yoktur.”

TRABZON’UN EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK

“Trabzon’daki mevcut müzeler ismen müze olup, uluslararası standartlarda, şehri birçok özelliğiyle yansıtacak, olması gerektiği nitelikte birer müze değildirler. Gaziantep ve Şanlıurfa’da dünya standartlarında yapılan müzeler, şehrin kimliğine yeni değerler kattığı gibi, şehrin turizm kapasitesini artırıp, ekonomisini de canlandırmaktadır. Ancak dünyanın en önemli tarihi ve kültürel kentlerinden birisi olan Trabzon’a gerçek manada değer katacak, kültürel ve tarihi kimliğini öne çıkaracak bir müze ise henüz yapılmamıştır.”


TRABZON’U MARKALAŞTIRACAK

“Trabzon’daki turizm ölçeğiyle uyarlı dünya standartlarında bir müze şehrimizde ne yazık ki yoktur. Bu konuya ilişkin her hangi ciddi bir planlamanın olduğu bile şüphelidir. Müzecilik alanında Trabzon’u markalaştıracak, istihdam yaratacak, sosyo-ekonomik kapasiteyi geliştirecek uluslararası standartlarda müze ve kültür kompleksinin konunun uzmanlarının görüşleriyle planlanıp, yapılması gereklidir.”

AKYAZI STADI’NI ÖRNEK VERDİ

“Trabzon’da AKP’nin vurdumduymaz ve önemsemeyen yaklaşımına karşın, bizim her problemin üzerinde hassasiyetle durmamız ve konuyu gündemde tutmamız sayesinde Trabzon’un sorunları çözülmektedir. Örneğin Diş Hastanesi konusu bizim uğraşlarımız sayesinde çözülmüştür. “Trabzon Akyazı 40.000 Seyirci Kapasiteli Stadyum ve Spor Tesisleri İnşaatı” sonuç ilanında süresi 28.06.2013-28.05.2015 olarak belirtilmesine rağmen, halen faaliyete geçmemiştir.”

TRABZON’A YAPILACAK YATIRIMLARA KAYITSIZ KALINIYOR


“AKP’nin Trabzon’a karşı laubali ve lakayt bir tutum içerisindedir. AKP Trabzon’da yapılması gereken yatırımlara kayıtsız bir tavır takınmaktadır. Trabzon çirkin bir beton yığınıyla çevrilmiş; kentin caddeleri eskiden insanların gözlerini okşarken, rantın egemen olduğu kentte nefes alınacak alan kalmamıştır. Trabzon’da beton ve rant cinayeti işlenmekte olup, Trabzon’a yakışan gereken özen ve ehemmiyet gösterilmemektedir. İlkel bir betonlaşmaya kurban edilen kentte kültür, estetik, kalite yok edilmiştir. Trabzon’u sahipsiz bırakmayıp, sorunlarını korkmadan gündeme getirip, çözülmesi için mücadeleye devam edeceğim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap