SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP'li Başarır'dan 'selam' tepkisi: Valiye hakkım helal değil

CHP'li Başarır'dan 'selam' tepkisi: Valiye hakkım helal değil

03 Ocak 2022 Pazartesi - 17:48




Mersin’in kurtuluşu töreninde Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun kendisine selam vermediğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Hakkımı helal etmiyorum" dedi.





Mersin’in kurtuluşunun 100’üncü yılı için düzenlenen resmi törende Mersin Valisi Ali İhsan Su, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a selam vermedi. Başarır, “Ben Mersin Valisi’ne hakkımı helal etmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Mersin Valisi, halkın valisi gibi davranmıyor, AKP il başkanı gibi davranıyor” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in kurtuluş yıl dönümünde metro temel atma töreni için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

Bu tören öncesinde, Mersin’in kurtuluşunun 100. yılı protokolün katıldığı bir başka törenle kutlandı. Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su da katıldı. Vali Ali İhsan Su’nun, törende; CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a selam vermedi. Başarır, ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben Mersin Valisi’ne hakkımı helal etmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Mersin Valisi, halkın valisi gibi davranmıyor, AKP il başkanı gibi davranıyor. Bize selam vermeyeceksin, bizim en temel, insanı taleplerimizi geri çevireceksin, bizim telefonlarımıza bakmayacaksın, ben de diyorum ki o vali burada olmayacak. Çünkü Mersin’e yakışmıyor.”

'ÇALMIYORUZ ÇALDIRMIYORUZ'


Başarır, İller Bankası’nın Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teminat mektubu vermemesini de değerlendirdi. Başarır, CHP’li belediye başkanlarının kısıtlı imkanlarla proje ürettiğini kaydederek, Mersin’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde metronun temelinin atılmasını buna örnek gösterdi. Başarır, “Biz yolcu, araç garantisi vermeden öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Çünkü çalmıyoruz, çaldırmıyoruz. Buna devletin destek olması gerekiyor ama maalesef ki köstek oluyorlar. Ne kadar ayıp. Ne yaparlarsa yapsınlar Mersin metrosunu biz bitireceğiz çünkü biz namuslu insanlarız” dedi.

Belediyeler arasında ayrımcılık yapıldığını ifade eden Başarır, “Akdeniz, merkezdeki tek AKP’li ilçe belediyesi. Valisi, emniyet müdürü, devleti. Hepsi onları destekliyor. Ama bize maalesef ki köstek oluyorlar. Gölge etmesinler… Millet ittifakını belediyelerini engellemeye çalışıyor, haksız, hukuksuz soruşturmalar açıyorlar” diye konuştu.

Başarır; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık 2021 tarihinde Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği mitine izin verilmediğini de anımsattı. Bugünkü açılış töreninin, daha önce izin verilmeyen meydanda olduğunu vurgulayan Başarır, “Olması gereken buydu. Burası 2 milyon Mersinlinin. Çok yanlış bir uygulamaydı, dündüler” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap