SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan'dan dikkat çeken iddia!

CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan'dan dikkat çeken iddia!

16 Haziran 2022 Perşembe - 11:24




CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, asıl ihraç sebebinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik tweet'i olduğunu iddia etti.





Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta meclis toplantısında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

6 HAZİRAN'DA ATTIĞI TWEET'İ HATIRLATTI

Konuyla ilgili İsmail Saymaz'a konuşan Özcan, dikkat çeken ifadeler kullanıp kesin ihraç sebebinin arka perdesini anlattı. Özcan'a göre ihraç edilmek istenmesinin asıl gerekçesi, 6 Haziran'da paylaştığı tweet. Bu tweette Kılıçdaroğlu'na seslenip "1 hafta önce kibir abidesi size 'Yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn. Gn. Başkanım. Sizden ses çıkmadı. Siyaset iddia işidir. Yol verin, ben bu resti göreyim. Hazırım, inan olsun. Sandıkta dürüvereyim defterini. Güvenin bana. Yenerim!!!" diyen Özcan, bu ifadelerin başını yaktığını düşünüyor.

"GENEL BAŞKAN'IN AŞAĞILANMASINDAN RAHATSIZIK DUYUYORUM"

"Neden böyle bir tweet attınız?" diye sorulan Bolu Belediye Başkanı, "Dayanamadım. (Erdoğan'ın) sürekli genel başkanı ve partiyi aşağılamasından müthiş rahatsızlık duyuyorum. Gücüme giden şu oldu: Deselerdi ki, 'Genel başkanla ters düşüyor, kamuoyu önünde parti politikalarına ve disiplinine aykırı hareket ediyor', eyvallah diyecektim. Asıl disipline verilme sebebim, o tweet. Ayrıca sığınmacılarla ve HDP ilgili söylemlerim, partinin Atatürkçü çizgiden ayrılma alametleri..." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap