SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP zihniyeti hep iktidarda kaldı

CHP zihniyeti hep iktidarda kaldı

13 Aralık 2014 Cumartesi - 17:55




AK Parti'yi kapatma davası açan zihniyetin CHP zihniyeti olduğunu savunan Yılmaz, "Halk kimi seçerse seçsin, görev verirse versin; CHP zihniyeti hep i





Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin hem doğusunda hem batısında iki Baas partisi olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, beraberinde AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile birlikte önce hava yoluyla Kars’a, daha sonra Iğdır’a giderek partisinin İl Kültür Merkezi'ndeki kongresine katıldı. Bakan Yılmaz konuşmasında, Ortadoğu coğrafyasındaki en büyük sorununun bir baas zihniyeti olduğunu, Türkiye’nin de hem doğusunda hem batısında iki baas zihniyetli parti olduğunu söyledi. Yılmaz, “Irak’a en büyük zararı Irak Baas Partisi vermiştir. Halkı gördünüz, bir terör örgütünden kaçarak Türkiye’ye sığındılar. Suriye Baas Partisi Kürt, Arap, Türkmen ayrımcılığı yapmadan Irak’ta olduğu gibi en büyük zararı halkına verdi. Türkiye’deki baas partisi de bu ülkenin ileri gitmesini engelledi. Bu milletin ömrünü, zamanını çaldı, bu milletin güveni olan umudunu çaldı. İşte bu umut AK Parti ile değişti” dedi. "BAAS ZİHNİYETLİ CHP EZANIN ARAPÇA OKUNMASINI YASAKLAMIŞTI” Yılmaz, "Bir bakın geçmişte neler yapıldı. Eskiden ezanı Arapça okumak yasaktı, 3 ay hapis cezası vardı. Menderes iktidar oldu, bu cezayı kaldırdı. Dediler ki ezan serbesttir, eskiden de okurdun da cezası vardı. Bu baas partisi CHP zihniyeti ezanı yasaklamıştı, niye dini ile problemi var. Bu baas zihniyetinin tek isteği insanları tek tip yapmaktır; herkesin başı açık olsun, herkes tek dili konuşsun, kendilerinin istediği kadar özgürlük olsun istiyorlardı. O dönemde Zekerya Sertgen bir gazete çıkarıyor, başlık şu; 'Boğuluyoruz biraz hava isteriz'. İşte bu baas zihniyetine mahkum olsa, bilin ki hava almaya bile ihtiyaç olur. Nazim Hikmet’i orduyu isyana teşvik ettiği için, Necip Fazıl'ı da halkı isyana teşvik ettiği için mahkum ediyorlar. Bunlar da milleti suçlamak için 41 tane yalan vardır” şeklinde konuştu. “CHP ZİHNİYETİ HEP İKTİDARDA KALDI” AK Parti'yi kapatma davası açan zihniyetin CHP zihniyeti olduğunu savunan Yılmaz, "Halk kimi seçerse seçsin, görev verirse versin; CHP zihniyeti hep iktidarda kaldı. Erbakan konuştu diye mahkum ettiler, Recep Tayyip Erdoğan da şiir okudu diye mahkum ettiler. Eğer bu baas zihniyeti yeniden iktidara gelirse Türkiye yeniden hava istiyoruz, güneş istiyoruz der” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap