SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP vergisiz mazot vaadinde bulundu

CHP vergisiz mazot vaadinde bulundu

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:57




CHP’nin seçim vaatleri belli olmaya başladı. CHP, tarım ve hayvancılıkta Kırmızı Mazot (KDV ve ÖTV’siz) taşımacılık sektöründe de Mavi Mazot (ÖTV’siz) vadetti. CHP, çiftçiye mazotta KDV ve ÖTV’yi sıfırlama sözünü veriyor.





-CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı tarafından hazırlanan Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda partinin çiftçiye vadettiği sözlere yer verilerek şöyle denildi:

VERGİSİZ AKARYAKIT: CHP olarak bizim önerimiz çitçimiz için mazotta KDV ve ÖTV’yi sıfırlamak. Avrupa ülkelerinde örneklerine rastladığımız çiftçiye ve bazı sektörlere uygulanan vergisiz ya da düşük vergili akaryakıt uygulamalarının bir benzeri ülkemizde de hayata geçirilecek.

ÖTV VE KDV SIFIRLANACAK: Tarım ve hayvancılıkta yani çiftçiye, besiciye, süt üreticisine, balıkçıya mazot vergisiz olacak. Mazot, kırmızı marker ile boyanacak. Bu tür mazotu başka bir sektör ya da vatandaş kullanamayacak. Traktörün, biçerdöverin vb. tarımsal araçların depolarındaki mazot Kırmızı Mazot olacak. Kırmızı mazotta KDV ve ÖTV olmayacak.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ: Kontak kapatma noktasına gelen şoför esnafına nefes aldıracağız. Şehirlerarası ve şehir içi insan ve yük taşımacılığı yapan, gelirlerini taşımacılık yaparak elde eden şoför esnafına mazot vergisinde indirim yapılacak. Mazot, mavi marker ile boyanacak. Kamyoncu esnafı, minİbüs esnafı, taksi esnafı ve şehirlerarası ve şehir içi yük ve yolcu taşıyan esnafın kullandığı mazot Mavi Mazot olacak.

Mavi mazotta ÖTV sıfırlanacak.


Belediyelerin toplu taşıma amacıyla kullandığı mazot da, mavi mazot olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap