SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP 'T.C.'leri yerine yazdı!

CHP 'T.C.'leri yerine yazdı!

10 Nisan 2013 Çarşamba - 14:14




CHP Trabzon İl Başkanlığı Türkiye'deki sağlık kuruluşlarında bulunan Türkiye Cumhuriyeti (T.C) ibaresinin silinmesini düzenlediği eylemle protesto ett





Sağlık kuruluşlarının tabelalarında bulunan Türkiye Cumhuriyeti kısaltılması olan (T.C) ibaresinin kaldırılmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) yanlarında getirdikleri ve üzerine (T.C) yazan etiketleri Erdoğdu mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nin tabelasına yapıştırdılar. Semt Pazarı'nın olduğu Erdoğdu Aile Sağlığı Merkezi önünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Yavuz Karan, her gün yeni bir şeyle kalktıkları bir Türkiye'de yaşadıklarını belirterek, "10 yıl önce Türkiye'de iktidar olanlar, iktidar olurken Türkiye'de temel değerlerle kavgamız yok diyorlardı. Bizim Cumhuriyetle bir hesaplaşmamız yok diyorlardı. Bu ülkede artık 'devlet demek, millet demek ve bayrak demek suç olur' hale gelmiştir. En son uygulama ise Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'deki sağlık kuruluşlarında bulunan Türkiye Cümhuriyeti (T.C) ibaresinin bir gecede silinmesidir. T.C ibaresinin kaldırıldığı bütün kurumlara 2-3 gün içresinde 'T.C' ibaresini yazacağız. Bu ülkenin sağlık bakanı balkan göçmeni olabilir. Biz Türk'üz, Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. 'T.C' ibaresini Erdoğdu mahallesinden başlayarak Trabzon'daki bütün kurumlara, Ziraat Bankası'nın bankamatiklerine yapıştıracağız. Bu suçsa CHP İl Başkanı olarak bu suçu bilerek ve isteyerek işliyorum" dedi. Karan daha sonra elindeki T.C yazısı ile birlikte Erdoğdu Mahlesi 2 Nolu Sağlık Ocağı tabelasına merdivenle çıkarak yapıştırdı. Bu sırada ise Yavuz Karan, "Biz yapıştıracağız, Onlar çıkartacak. Biz tekrar yapıştıracağız. 'Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek basın toplantısını tamamladı. Partililer ellerindeki (T.C) yapıştırmalarıyla birlikte basın mensuplarına poz verdi ve daha sonra pazar esnafının tezgahları üzerine (T.C) yapıştırmalarını bıraktılar. Bu sırada bir partiliyle ile bir pazarcı esnafı arasında gerginlik yaşanırken, araya giren CHP İl Başkanı Yavuz Karan ve partililer tartışmayı büyümeden önledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap