SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP Karadeniz'de sancılı gibi

CHP Karadeniz'de sancılı gibi

24 Şubat 2015 Salı - 10:05








CHP Trabzon'da birinci sıra kontenjanlı ön seçim kararı alırken, Rize'de ön seçim Artvin'de de merkez yoklaması yapılacak. Trabzon'da ise teşkilatlar kontenjansız ön seçim için diretiyor. Parti Meclisi'nin aldığı karardan rahatsızlık duyanlar durumu genel merkeze taşıdı. Genel merkezde bu konuyla ilgili epey mücadele ettiler.

CHP Trabzon Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Volkan Canalioğlu bu dönem Trabzon için yeniden birinci sıra adayı olarak görülüyor. Artvin'de ise gözler CHP Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Bayraktutan'da. Bayraktutan'ın yeniden birinci sıra vekil adayı gösterilmesi bekleniyor. CHP Artvin'de yerel seçimler sonrası merkez ve ilçelerde kaybetti. Sadece Ardanuç ilçesini kazandı. CHP Artvin'de yerel seçimlerin rövanşını 2-0 yaparak almak istiyor. Bu çok kolay değil elbette.

CHP il örgütünde de sıkıntılar söz konusu. Giresun'da ise mevcut milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu bir dönem daha milletvekilliği istiyor. Eski il başkanı, eski vekil Eşref Karaibrahim 'bu dönem sıra bende' diyor. Belediye Başkanı Kerim Aksu ile yıldızı bir türlü barışmayan Aykut Gezmiş ise 'bu dönem benim hakkım' diyenlerden. Gezmiş bu aralar oldukça sessiz. CHP Giresun'da da ciddi bir yarış var.

Belki de Karadeniz bölgesinde en ciddi yarış CHP içerisinde Giresun'da yaşanacak.

GİRESUN'DA 42 İSİM


AK Parti'den Giresun milletvekili adayı olmak için 42 isim aday adaylığını ilan etti. Geçen dönem 34 olan aday adayı sayısı bu dönem 42'ye yükseldi. AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü'nün verdiği bilgilere göre, il başkanlığına 36, genel merkeze 6 olmak üzere 42 kişi Giresun'dan milletvekili aday adayı olmak amacıyla başvuruda bulundu. 2011 genel seçimlerinde aday adayı başvuru sayısı 34'tü. Bu sayı 7 Haziran genel seçimleri öncesi 42 oldu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Giresun'da da milletvekilliği aday adaylığına büyük ilgi var. Tütüncü, "Bu ilgi bizi son derece mutlu etti" dedi.

Giresun'da hedeflerinin 4 milletvekilliğini de kazanmak olduğunu kaydeden Tütüncü, "Türk halkı her seçim AK Parti'ye büyük destek verdi. Geçmişte olduğu gibi 7 Haziran genel seçimlerinde de sağladıkları desteğin artacağına inanıyoruz. Genel seçimlerde hedefimiz 4 milletvekilliğini de kazanmak. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap