SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP İzmir'de Cemil Tugay'ı aday gösterdi! Özgür Özel: “‘Değişim nerede’ diyenler İzmir'e baksın”

CHP İzmir'de Cemil Tugay'ı aday gösterdi! Özgür Özel: “‘Değişim nerede’ diyenler İzmir'e baksın”

30 Ocak 2024 Salı - 10:14




Haftalardır merakla beklenen CHP'nin İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu. CHP, büyükşehir için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı aday gösterirken, Çeşme ilçesinde ise teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli aday oldu.





CHP, aday arayışları krize dönüşen İzmir’de değişim için düğmeye bastı. MYK İzmir için dün özel gündemle toplandı. Parti Meclisi’nin de onayıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterildi.
 
CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Kurultay sürecinde Genel Başkan Özgür Özel’e desteğiyle öne çıkan Tugay, İzmir’de kıran kırana geçen aday yarışında mevcut başkan Tunç Soyer ile İstanbul Büyükehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibinden Buğra Gökçe’yi saf dışı bıraktı. Futbol dünyasının önde gelen isimlerinden Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli de Çeşme adayı oldu. Özel’in toplantının ardından “Değişim nerede diyenler İzmir’e baksınlar” değerlendirmesinde bulunduğu da bildirildi.

HAREKETLİ SAATLER

CHP’de, İzmir’de krize dönüşen aday düğümünü çözmek için dün hareketli saatler yaşandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarıyla İzmir adayları masaya yatırıldı. Özel’in adaylığını gündeme getirdiği Tugay, MYK toplantısı öncesinde Genel Merkeze gelerek Özel ile görüştü. Tugay’ın ardından da CHP Genel Merkezi’ne İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gelirken, kulislere de Tugay’ın adaylığına İzmir örgütünün itiraz ettiği bilgisi yansıdı.

ADAYLIĞI TARTIŞMALI GEÇTİ

Tugay’ın adaylığı, 2 saat gecikmeyle toplanan ve tartışmalı geçtiği öğrenilen MYK’nın ardından Parti Meclisi’nden (PM) de onay aldı. 2 saate yakın gecikmeli başlayarak gece yarısına kadar süren PM’de İzmir’in ilçe adayları da belirlendi.


GENEL SEKRETER Mİ OLACAK

İmamoğlu’nun desteklediği isim olarak İzmir’deki aday yarışına damgasını vuran eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, ilçe adayları arasında da yer almadı. Dünkü toplantılar öncesinde adı Bayraklı ilçesi için de geçen Gökçe’nin Tugay’ın seçilmesi halinde büyükşehirde Genel Sekreteri olabileceği iddiaları da ortaya atıldı. Ancak Gökçe’nin yakın çevresi bu bilgiyi doğrulamadı. Dünkü toplantılar öncesinde CHP’nin özellikle İstanbul’daki tutumunu dikkatle izlediği DEM Parti’nin de Soyer’in adaylığına sıcak baktığı iddiası kulislere yansımıştı.

ÇEŞME'DE MUSTAFA DENİZLİ'NİN KIZI LAL DENİZLİ ADAY GÖSTERİLDİ

Çeşme'den aday gösterilen isim ise ünlü teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli oldu.

Bornova'da Ömer Ekşi, Bayraklı'da İrfan Önal, Buca'da Görkem Duman, Konak'Ta Nilüfer Çınarlı Mutlu, Urla'da Selçuk Balkan ve Foça'da Saniye Bora Fıçı diğer aday gösterilen isimler oldu. Aday gösterilen isimlerin 9'nun kadın 12'sinin ise 40 yaş altı isimlerden oluşması dikkat çekti.

CHP İzmir'de Cemil Tugay'ı aday gösterdi! Özgür Özel: “‘Değişim nerede’ diyenler İzmir'e baksın” - Resim : 1


2019 seçimlerinde İzmir'de diğer partilerin kazandığı 6 ilçe bulunuyor. Bu ilçelerde aday gösterilecek isimler de netleşti.

Aliağa'da Çağatay Güç, Bayındır'da Davut Sakarsu, Bergama'da Tanju Çelik, Kınık'ta Sema Bodur, Kiraz'da Nasuh Coşkun ve Tire'de Hayati Okuroğlu aday gösterildi.

 
LAL DENİZLİ KİMDİR?

Lal Denizli, 1991 yılında dünyaya geldi.

Milli Futbol Takım'ın yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Denizli ile Çiğdem Kayalı'nın kızıdır.

Pierre Loti Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitirdi.


Ardından Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı.

Lal Denizli, CHP Gençlik Kolları’nda aktif olarak çalışıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap