SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP’den flaş adaylık açıklaması! Adayın açıklanacağı tarihi duyurdu

CHP’den flaş adaylık açıklaması! Adayın açıklanacağı tarihi duyurdu

15 Haziran 2022 Çarşamba - 20:03




CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel, burada adaylık tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.





CHP'li Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“ADAYIMIZI İSTEDİĞİMİZ ZAMAN AÇIKLAYACAĞIZ”

* Bir cumhurbaşkanı adayının zaman geçtikçe zemin ve itibar kaybetmesinden bahsedeceksek, anketlere bakınca bunun en yalın örneği Tayyip Erdoğan. Adaylığını açıkladığına göre, tek adam rejimine geçtiği günden bugüne kadar sürekli zemin ve itibar kaybediyor, sürekli görev onayı düşüyor. Bir ülkede iktidar partisi ve partileri muhalefete muhalefet ediyorlarsa, o ülkede psikolojik iktidar el değiştirmiştir. Siyasal iktidarın el değiştirmesi an meselesidir, ilk seçimdedir.

* Siyaset halat yarışı gibidir, iki taraf birlikte asılır. Biz ortaya çizgi çekmiştik. İki taraf şunu soruyordu: Cumhurbaşkanı adayınız kim? Biz çektik, onlar çekti, biz çektik, onlar çekti, biz çektik, onlar çekti; onlar geldi… Bizim istediğimiz zaman adaylarını açıkladılar ama biz kendi istediğimiz zaman adayımızı açıklayacağız, doğru bulduğumuz zamanda açıklayacağız. Halat elinde çektik, paldır küldür devrildiniz buraya hep beraber.

* Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Grup Başkan Vekilleri, Ömer Çelik… Bizim taraftalar… Şimdi kalkmışlar, ucundan tutuyor, ‘bir daha oynayalım, siz adayınızı açıklayın'. E siz düştünüz, biz size açıklattırdık. Şimdi biz iktidar refleksi gösteren bir partiyiz, Ak Parti ile MHP’de muhalefet refleksi gösteren bir parti. Bu ilanihaye sürmez. Siyasette bu yok. Herkes yerini, yurdunu, görevini bilecek. Seçimi yapacağız, yerleri değiştireceğiz. Millet İttifakı iktidar olacak. Bize diyor ki: ‘ Erken seçim isteği yok.' Daha ne yapmam lazım? Kuş dilinde mi söyleyeyim. Türkçe söylüyoruz: Biz seçime dünden razıyız, bugünden hazırız. 360 lazım; 2 elle oy vereceğiz, getirin önergeyi.


* Cumhurbaşkanı karar verirse de oluyor. Genel Başkanımız dahil haftaya salı gelecek erken seçim önerisine, önergesine tam kadro destek vereceğiz. Hodri meydan! Erken seçim talebimiz yokmuş… Aday mı? Sen salıyı getir, çarşamba günü duyarsın. Sen salı günü önergeyi getir, çarşamba günü adayı duyarsın. Aday sizin talep ettiğiniz değil, bizim uygun gördüğümüz yerde olacak. Yeter… 19 yıldır her şeyi sen bilirsin ya, o adayı da biz biliriz kardeşim. Biz bileceğiz, biz belirleyeceğiz, biz istediğimiz zamanda açıklayacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap