SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP bedel ödeyen partidir

CHP bedel ödeyen partidir

03 Nisan 2013 Çarşamba - 09:18




CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.





Partisinin Türkiye'deki sorunların çözülmesi konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden Matkap, ''CHP toplumsal barış konusunda bedel ödeyen bir partidir. AK Parti ve diğer siyasi partiler bu konunun ucundan bile girmediği dönemlerde biz raporlar hazırladık. Bu konu bize seçimlerde de çok olumsuz yansıdı'' dedi. CHP'nin modelinin, ''demokrasinin derinleşmesi, özel mahkemelerin kapanması, seçim barajının düşürülmesi, uzun tutukluluk sürelerinin kaldırılması ve artı çoğulcu demokrasinin güçlenmesinin gerekliliği'' olduğuna dikkati çeken Matkap, ''Her insan kendi kültürü ile onur duymalıdır. Tanrı doğumdan önce kimseyle pazarlık yapmıyor, müzakerede bulunmuyor. Kimin nerede, hangi ilde, hangi inanç mensubu olarak doğacağı bilinemez. O nedenle çoğulcu demokrasinin güçlenmesi noktasında CHP'nin düşünceleri çok açık ve nettir'' dedi. Matkap, büyükşehir belediyeleriyle ilgili yasaya da değinerek, ''Biz illerimizin büyükşehir belediyesi olmalarına değil, belde ve köylerin kapatılmasına karşı çıktık. Eğer başvurumuz Anayasa Mahkemesi'nden dönerse, biz iktidar olduğumuzda kapanan belde ve köylerimizi yeniden açacağız'' ifadesini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap