SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ceren’in katilinin duruşması ertelendi

Ceren’in katilinin duruşması ertelendi

23 Aralık 2019 Pazartesi - 13:59




Ordu’da, 3 Aralık tarihinde üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i, doğum gününe 3 gün kala bıçaklayarak ölümüne neden olan Özgür Arduç, 20 gün sonra SEGBİS sistemi ile hakim karşısına çıktı.





20 yaşındaki Ceren Özdemir'i doğum gününe 3 gün kala evinin önünde, çaldığı bıçakla öldürdükten yakalanıp tutuklanan ve hızlı bir şekilde iddianamesi hazırlanan Özgür Arduç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ordu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Van'daki yüksek güvenlikli cezaevindeki özel hücrede tutulan Arduç'un ilk duruşması Ordu Adliyesinde saat 10.48'de başladı.

İfadeleri kan dondurmuştu

Katil Özgür Arduç'un, 13 sayfalık iddianamesinde de yer alan ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadesinin detaylarında bazı sözleri okuyanların kanını dondurmuştu. Katil Arduç'un özetle, “Ordu Asayiş Şube Müdürlüğünde vermiş olduğum savunmama dair ifade tutanağındaki beyanlarım doğrudur. Ben, Ceren Özdemir'in ölüp ölmediğini merak ediyorum. Hastanede yattığı söyleniyor, böyle bir durumda nasıl ölebilir. Ölmüş ise bıçak görevini yapmıştır. Ben Ceren'i olay gecesi rastlantı sonucu gördüm. Kendisine baktığımda belki güzel olmasından ve benim ona sahip olabilecek maddi durumum, sosyal konumum olmamasından kaynaklı, belki güzel giyinmesinden benden daha güzel şartlarda yaşamasından kaynaklı, belki de göz göze geldiğimizde bana bakışından huylanarak kendisini öldürmeye karar verdim. Kendisini takip ettiğim sırada çantasını da öldürdükten sonra alabileceğimi düşündüm” şeklindeki ifadesi kan dondurmuştu.

Adliyede alınan ilk ifadesinde ‘pişman değilim’ demişti

Tüm Türkiye’de infiale yol açan, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edilen ve cinayetin ardından Van’daki yüksek güvenlikli cezaevinde tutuklu bulunan, Ordu Adliyesinde alınan ilk ifadesinde pişman olmadığını söyleyen katil zanlısı Özgür Arduç’un, farklı kişileri öldürmek için av aradığı, başkalarının da canını yakmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu, olaya üzülmediği ve kedilerin başını taşla ezerek öldürdüğü de ortaya çıkmıştı.

Türkiye'nin farklı illerinden Ordu'ya gelen kadın platformu üyeleri, mahkeme öncesi adliye önünde toplanıp çeşitli sloganlar atarak, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
Duruşmaya, Ceren Özdemir'in annesi Güfer, baba Yılmaz, ablası Gizem, akrabaları ve çok sayıda avukat katıldı.

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç, ilk duruşmada SEGBİS sistemi üzerinden verdiği ifadesinde Ceren’i iki defa bıçakladığını söyledi.
Özgür Arduç’un ilk ifadeleri şöyle:

“Çocukluğumda 2 kez tecavüze uğradım. Ondan sonra insanlara her türlü kötülüğü yapmak istedim. İnsanlardan nefret ettim. Her kötülüğü yaptım. Kedi köpek öldürdük. Benim aklı dengem yerinde değil. 2 dk iyi oluyorum 19 dk kötü oluyorum. Ceren’i bir anda gözüme kestirdim. Evinin önüne kadar takip attık ve bir anda bıçaklamaya başladım. Ceren’i iki defa bıçakladım.”

Ceren’in katilinin duruşması ertelendi

Ordu'da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i (20) evinin bulunduğu binanın girişinde bıçaklayarak öldüren, yakalandıktan sonra tutuklanan Özgür Arduç'un 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan yargılandığı dava, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesi için 20 Ocak 2020'ye ertelendi.

Van yüksek güvenlikli cezaevinde tutuklu bulunan Özgür Arduç, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya Ceren’in ailesiyle karşılaştırılmaması ve güvenlik gerekçeleriyle SEGBİS üzerinden katıldı. Duruşmada Ceren Özdemir’in ailesini Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz ve vekaletnameye dayalı yetki belgesiyle 20’yi aşkın Baro, onlarca avukat temsil etti. Arduç için ise Ordu Barosundan zorunlu müdafilik kapsamında bir CMK avukatı da görevlendirildi.

Duruşmada sanık Özgür Arduç, Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir, anne Güfer Özdemir, abla Gizem Özdemir, Ceren ailesinin avukatı Ordu Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz ve davaya müdahil avukatların ifadeleri alındı.

İlk ifadelerinin alınmasının ardından duruşmaya 5 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından tanık ifadelerine geçildi.

Tanık Suat Beyazıt ve tanık Hatice Beyazıt, olaydan sonra duvardan atlayıp kaçan şahsı gördüklerini, ancak olayı anlamadıklarını, daha sonra öğrenince müdahil olduklarını belirtti.

Av bayii işletmecisi Rafet Yeşilyurt, sanığın iş yerine gelerek zıpkın sorduğunu, daha sonra alacağını belirterek gittiğini ifade etti. Tanık Uğur Özer ve veteriner hekim Melek Albayrak, sanığın iş yerine eter almak için geldiğini kaydetti.

Sanık Özgür Arduç, tanık ifadelerini doğrulayarak, “Evet eter istedim, zıpkın sordum. Amacım hayvan ve insan öldürmekti. Akli dengem yerinde olsa bunları düşünmezdim” dedi.

Ceren Özdemir’in babası söz alarak, “Sanığın akli dengesi yerindedir” derken anne Güfer Özdemir, “Sanık gayet dikkatli konuşuyor akıl sağlığı yerindedir” ifadesini kullandı.

Savcı tanıkların dinlenmesinin ardından, önceki savunmalarını inkar eden sanığın akıl sağlığının tespiti için adli tıp kurumuna sevk edilmesini ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Duruşmaya 5 dakika ara veren mahkeme başkanı verilen aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme Özgür Arduç’un akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için adli tıpa sevk edilmesine karar vererek duruşmayı 20 Ocak 2020 tarihi saat 10.30'a erteledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap