SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’nun vefatının üzerinden 6 yıl geçti

Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’nun vefatının üzerinden 6 yıl geçti

18 Kasım 2023 Cumartesi - 13:59




Naim Süleymanoğlu'nun unutulmaz yolculuğu: Olimpiyat zaferleri, dünya rekorları ve bir milletin kalbindeki yer. Vefatının 6. yılında özel bir bakış.





Dünya ve Türk halter tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane sporcular arasında yer alan olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu “Cep Herkülü” lakaplı Naim Süleymanoğlu’nun vefatının üzerinden 6 yıl geçti.

Bulgaristan’ın Kırcaali kentinin Ahatlı köyünde 23 Ocak 1967’de dünyaya gelen Naim Süleymanoğlu, haltere başlamasıyla ilgili bir ifadesinde “9 yaşındayken halter antrenörüm Hilmi (Pekünlü) hoca beni keşfetti, böylece haltere başladım. O zamanlar Bulgaristan’dan dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcular çıkıyordu, ben de şampiyon olmak istedim.” demişti.

Sadece sporcu olarak değil, Bulgaristan’daki Türklerin gördüğü zulmü dünyaya duyurmasıyla tarihe geçen Naim Süleymanoğlu, 14 yaşındayken Bulgaristan’da gençler ve yıldızlar şampiyonu oldu. 15 yaşındayken 1982’de Brezilya’da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda ilk dünya şampiyonluğunu elde eden Süleymanoğlu, “En genç dünya rekortmeni” ünvanına ulaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap