SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cemevlerinin elektrik faturalarıyla ilgili yeni karar

Cemevlerinin elektrik faturalarıyla ilgili yeni karar

09 Şubat 2022 Çarşamba - 14:01




Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili tartışmalar devam ederken cemevleri ve vakıfların elektrik faturaları da gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayata geçirilecek yeni uygulama ile ilgili talimat verdi. Cemevleri ve vakıfların elektrik faturaları ile ilgili alınacak karar 10 gün içinde kamuoyu ile paylaşılacak. Peki, Cemevlerinin ve vakıfların elektrik faturalarını devlet karşılayacak mı? Elektrik faturaları ile ilgili yeni uygulama ne zaman devreye alınacak? İşte detaylar...





Cemevleri ve ticari işletmeler ile başta olmak üzere dernek ve vakıfların elektrik yükünü hafifletmek üzere yapılan çalışmalarda sona gelindi.

ELEKTRİK FATURALARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Yüksek elektrik faturaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık, cemevlerinin, dernek ve vakıfların ticarethane statüsünden çıkartılacağı, dar gelirli vatandaş ile ticari işletmeleri rahatlatacak bir çalışma üzerinde çalışıyor.

10 GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Düzenlemede son aşamaya gelindiği ve 10 gün içerisinde kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

ALEVİ DERNEKLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Alevi Dernekleri Federasyonu, cemevlerine gelen elektrik faturalarını ödememe kararı aldığını açıklamıştı. Federasyon, yüksek faturalarla ilgili mahkemeye başvuracağını duyururken; Alevi Dernekleri Federasyonu, cemevlerine gelen elektrik faturaların tepki göstererek ödememe kararı aldığını belirtmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap