SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu ile ne görüştü? Mehmet Ağar detayı!

Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu ile ne görüştü? Mehmet Ağar detayı!

19 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:05




Mehmet Ağar'ın, Cemal Enginyurt'un adaylığına karşı çıktığı iddia edilmişti. Enginyurt o iddialar hakkında konuştu.





Demokrat Parti (DP) Kadın Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı Amine İlknur Tombul, Gültekin Uysal'ın, Mehmet Ağar ile yakın iletişimde olduğunu söylemişti. Ağar'ın altılı masada konuşulanları AKP'ye sızdırdığını iddia eden Tombul, milletvekili aday listelerinin belirlenmesinde Ağar'ın etkili olduğunu ve Cemal Enginyurt'un, Ağar'ın isteği ile DP'den aday gösterilmediğini öne sürmüştü.

"UYSAL TEK İSİM VERSEYDİ, BU ENGİNYURT OLURDU"

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuya ilişkin Odatv'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Demokrat Parti ve Gültekin Uysal, CHP listelerinde bir milletvekili adayı ismi verecek olsaydı, Gültekin Uysal'ın vereceği isim Cemal Enginyurt olurdu. Bu kadar."

Enginyurt, DP aday listesinde yer almadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve bunun sonucunda DP'nin değil, Kılıçdaroğlu'nun kadrosundan milletvekili adayı gösterildiği iddialarına açıklık getirdi.


KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE NE GÖRÜŞTÜ

Demokrat Parti 'ye 2 kişilik aday listesi hakkı tanındığını söyleyen Enginyurt, Kılıçdaroğlu ile DP için 2 değil, 3 kişilik vekil adayı verilmesi gerektiği konusunda görüştüğünü söyledi. Kendisinin aday gösterilmediği iddialarını reddeden Enginyurt şunları söyledi:

"Kesinlikle doğru değil. Demokrat Parti'ye iki milletvekili verildiği söylendiğinde ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gittim. Dedim ki 'Biz zaten 2 milletvekiliyiz; Afyon Milletvekili Gültekin Uysal, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt. Bunun şık olanı 3 milletvekilidir. Eğer bize milletvekili verilecekse en az 3 olması gerekir' dedim. Sayın Kılıçdaroğlu da sağ olsun 3 milletvekili verdi bize listede. Mesele bundan ibaret. Böyle bir şey söz konusu değil. 'Cemal Enginyurt listede yoktu da kendisini milletvekili yapmaya gitti' doğru değil."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap