SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cemal Enginyurt: Erdoğan, Biden ve NATO'ya boyun eğmiştir!

Cemal Enginyurt: Erdoğan, Biden ve NATO'ya boyun eğmiştir!

30 Haziran 2022 Perşembe - 17:52




Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini vurguladı. Engin yurt ayrıca NATO üzerinden Cumhurbaşkanını hedef aldı.





Demokrat Parti Ordu Milletvekili  Cemal Enginyurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Enginyurt'un hedefinde iktidar vardı. 

Mecliste düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında asgari ücrete değinen Enginyurt 10 bin TL'nin altında verilen bir maaşın işçiye yaşama hakkı vermeyeceğini ifade etti. 

Engün yurt asgari ücret ile ilgili şöyle konuştu: 

10 bin liranın altında bir rakam işçiye yaşama imkanı vermez. Türk-İş rakamlarına göre açlık sınırı 6 bin 600, yoksulluk sınırı 20 bin lira. 10 bin lira verirseniz ne olur, onu da biliyoruz. İşveren bundan büyük bir kayıp yaşayacaktır. O sebeple asgari ücret vergi dışı bırakılmalı. Devlet asgari ücrette işverene destek vermeli. Veriyor musunuz, hayır. O zaman yine makul teklifimizi tekrar ifade edelim…Asgari ücret zam en az yüzde 40 olmalı ki kısmen bir rahatlama meydana gelsin.

Yüzde 20’nin üzerinde bir zam beklemiyoruz. Çünkü, iktidar biliyor ki işveren bunun altından kalkamaz. İşveren çıkacak yüksek bir rakamla işçi çıkarmak zorunda kalacaktır. Maliyetler yükselecektir…Onun için iktidara tekrar sesleniyoruz. Asgari cüret vergi dışı bırakılmalı. Devlet işverene asgari ücret konusunda sahip çıkmalıdır.

Öte yandan Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesine de değindi. Engin yurt şöyle konuşu:

Neymiş efendim Finlandiya, İsveç PKK’yı terör örgütü olarak tanıyacaklarmış. FETÖ, PKK konusunda bizimle iş birliği yapacaklarmış. Kimi iade etmeye söz verdiler. Hangi PKK’lıyı hangi FETÖ’cüyü iade edecekler. Örgütleri kapatmak için hangi kararı alacaklarına dair bir teminat verdiler. İleri ki aşamada birlikte çalışılacak. Yani önüne gelene meydan okuyup, önüne gelenle düşman olan iktidar muhalefet olarak ‘düşman olmayın, agresif davranmayın, devlet olmanın gereğini yapın’ diyoruz.

Sürekli şahsı adına ‘ona küstüm, buna küstüm, bununla görüşmeyeceğim, ona darıldım’ diyen bir Cumhurbaşkanı sonrasında tekrar barışında aynı kendisi oluyor. Ve bu sefer dönüp yine muhalefete diyor ki ‘hayırdır barışmamızı istemiyor musunuz’. Devletler arasında kavga olmaz. ‘Biz anlaşarak kazanıyoruz.’ Kardeşim ülkenin itibarını düşüren sizsiniz. Ülkeyi her önüne gelenle düşman yapan sizsiniz. Ve şimdi NATO’ya girdik diye Finlandiya, İsveç sevinç çığlığı atarken bunu destekleyen de sizsiniz…

İsveç Dışişleri Bakanı Linde Hanımefendi diyor ki ‘Recep Tayyip Erdoğan’a boyun eğmedik.’ O zaman ortaya çıkan sonuç şudur ki, Recep Tayyip Erdoğan NATO’ya boyun eğmiştir. Recep Tayyip Erdoğan, Biden’a boyun eğmiştir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap