SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cemal Enginyurt AKP’yi fena yakaladı! Vali, Mehmet Şimşek’i terse düşürdü

Cemal Enginyurt AKP’yi fena yakaladı! Vali, Mehmet Şimşek’i terse düşürdü

14 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:16




AK Parti hükümeti her afette vatandaşa IBAN uzatırken kamuda 'tasarruf' çağrıları kağıtta kaldığı görülüyor. Rize Valisi’nin bindiği lüks otomobil dikkatlerden kaçmıyor. Cemal Enginyurt duruma tepki gösterdi.





Cemal Enginyurt, iktidarın kamuda tasarruf çağrısı yapmasına rağmen ‘tasarruftan geri atılmadığı’na dikkat çekti.  

AK Parti iktidarı, yangın, sel ve deprem gibi afetler sonrası vatandaşa yardım için IBAN veriyor ancak Rize Valisi’nin bindiği lüks otomobil gündeme geldi. 

Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Kamuda tasarruf var, 18 milyonluk araçlara binenlere tasarruf yok” diyerek duruma tepki gösterdi.

Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki sel sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yardım kampanyası başlatılmıştı. 

Durum böyleyken Rize Valisi’nin lüks makam aracı kullanması sosyal medyada gündem olmuştu. Audi A8 Long Luxury marka lüks otomobilin fiyatı da dudak uçuklatan cinsten. 


CEMAL ENGİNYURT'TAN LÜKS MAKAM ARACI TEPKİSİ

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise Rize Valisi’nin lüks makam aracı kullanmasını eleştirdi. Enginyurt, “Kamuda tasarruf varmış, Akılcı ekonomik politikalar uygulanacakmış. Rize Valisi başta olmak üzere,18 milyonluk araçlara binenlere tasarruf yok. Bu yılı #emeklininKıyametYılı yaptınız. Millet aç, bunlara tasarruf tatilde. Adaletiniz batsın. Yazıklar olsun.” dedi. 

RİZE VALİSİNİN LÜKS OTOMOBİLİNİN FİYATI

Markanın resmi internet sitesine bakıldığında, Audi A8 Long Luxury fiyatı 3 milyon 108 bin 325 TL. Aracın internet sitelerindeki satış fiyatı ise 3 milyon 700 bin TL’ye kadar çıkıyor.

KAMUDA TASARRUF GENELGESİ YAYIMLANMIŞTI


17 Temmuz'da Mehmet Şimşek imzalı yayımlanan genelgeye göre, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine yönelik gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması amacıyla yayımlanan genelgeye göre, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirmesi istendi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap