SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çelik'ten 'Fransa' çıkışı: 'Türkiye ile mukayese etmek kötü niyetli bir yaklaşım'

Çelik'ten 'Fransa' çıkışı: 'Türkiye ile mukayese etmek kötü niyetli bir yaklaşım'

02 Temmuz 2023 Pazar - 12:49




Fransa’da 17 yaşındaki Nahel M.’nin öldürülmesinin ardından protestolar büyüyerek devam ediyor. Son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Fransa'daki olayların Türkiye'de yaşanabileceği' yönündeki yorumlara sert çıktı. Çelik, "Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek, şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır" dedi.





Fransa'da 17 yaşındaki Nahel M.’nin polis tarafından öldürülmesinin ardından 28 Haziran’dan bu yana süren eylemler durdurulamıyor. 

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti Fransa’daki protestolarda gözaltına alınan kişilerin yüzde 30’unun 18 yaş altında olduğunu söyledi.

ÖMER  ÇELİK'TEN 'FRANSA' PAYLAŞIMI

Son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Fransa'daki olayların Türkiye'de yaşanabileceği' yönündeki yorumlara yanıt verdi.

Kişisel Twitter hesabından bir tweet dizisi paylaşan Çelik, "Son günlerde bazı siyasetçi, gazeteci ve yorumcular, Fransa’da yaşanan son hadiseler üzerinden sığınmacıların Türkiye’de de benzer çatışmalara yol açabileceği iddiasını dile getiriyorlar. Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek, şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap