SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cehalete can kurban...

Cehalete can kurban...

13 Şubat 2017 Pazartesi - 09:00








Biri Osman Ağa’mıza cahil demiş galiba...

Elbette biliyoruz ki Osman Ağa bir ilim adamı değildir. Belirtmek isterim ki, ilim sahibi olan bir adamın el becerilerinden yoksun olması sebebi ile nasıl ki ona "YETENEKSİZ" demek doğru değildir, aynı şekilde bütün geleceğini kınına sokup, vatan ve millet için; eşini, aşını, çocuklarını bırakarak serhat boylarında savaşa çıkan vatanperver insanlara da “CAHİL” demek aynı şekilde doğru değildir. Osman Ağa bir aksiyon adamıdır.

Osman Ağa; ruhu vatanperverlikle dolu, yüreği cesur, kendi geleceğini ve rahatını milletinin ve devletinin geleceği ve rahatının arkasında bırakıp süngü ile düşmana meydan okumak için dağlara çıkmış bir kahramandır. Osman Ağa varlık sahibidir.

Yokluktan ve gayrimeşruluktan değildir dağlara çıkışı. Aksine vatanperverlikten ve belki de okumuş adamların almaktan korktukları riskleri de sırtına sararak ülkemizin her karış toprağında bağımsızlık tohumlarının ekilmesine katkı sunmak içindir.

Bir çete lideri değildir Osman Ağa. Askeri terbiye ve disiplini iyi bilen, orduya gönüllü olarak katılıp ta yarbaylığa kadar yükselmiş değerli bir komutandır. Gerek Kurtuluş Savaşı yıllarında gerekse cumhuriyetin kurulması aşamasında bütün dünyalıklarını hiçe sayarak ter dökmüş, bedel ödemiş bir vatan evladıdır. Sadece savaşmamıştır Osman Ağa.


Aynı zamanda miting yaparak, gazete çıkartarak Milli Mücadele'nin her evresinde bulunmuş, azimli mücadele ruhlu ve misyon sahibi bir liderdir. Korkuyu yenmiş, endişeyi toprağa gömmüş, şahsi ve ailevi gelecek kaygılarını ortadan kaldırmış, bağımsızlığı ve özgürlüğü ilke edinmiş bir savaş kahramanıdır Osman Ağa.

Tarihi olayları anlatırken bizi bir ve beraber kılan binlerce olayın yerine içimize ayrılık tohumları eken yaklaşımları şık ve doğru bulmuyoruz.

Hele de birlik ve beraberliğe ülkemizin ve milletimizin en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde bunların konuşuluyor olması üzüntü vericidir. Hele de bunun TRT gibi ciddi ve saygın bir kanaldan aktarılması üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır. Gerek Ali Şükrü Bey’in gerekse Osman Ağa’nın cumhuriyetimizin kurulmasında gösterdikleri emek ve alın teri inkar edilemez.

Tarihi, bir hesaplaşma değil de bir ibret alma olarak görmek daha faydalı ve birleştirici bir durumdur. Tarihçi değiliz ve bu tartışmalara da girmek istemeyiz.

Ancak tarihe mal olmuş bütün insanları yargılarken emeklerini yok sayıp kimliklerini rencide edici bir üslup kullanmayı doğru bulmuyoruz. İnsanları anlık davranışları yerine bütün bir hayatını dikkate alarak yargılamak daha adil olur ve bizleri daha doğru sonuçlara götürür.


Ayrıca belirtmek isterim ki Anıtkabir’in kapılarında cübbeli ilim adamlarının ellerinde “ORDU GÖREVE” pankartları ile gördüğümüz günler çok da uzakta değildir. Okumuş, ilim adamı ve akademisyen olup kendisini ve milletinin geleceğini pazarlayan binlerce haine şahitlik ettiğimiz bu günlerde, bütün samimiyetim ve benliğimle haykırmak isterim ki böyle “CEHALETE CAN KURBAN” diye. Bu hain okumuşları görünce Osman Ağa ve onun gibi vatanseverlere "CAHİL" de dense can feda... Ruhları şad, mekanları cennet olsun...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap