SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çaydaki ölümcül tehlike ortaya çıktı!

Çaydaki ölümcül tehlike ortaya çıktı!

27 Ekim 2020 Salı - 12:28




Türkiye, çay tiryakiliğinde dünyada en önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırma, Türkler için çok ayrı bir yeri olan çaydaki ölümcül riskleri ortaya koydu.





Türk toplumunun tiryakisi olduğu içeceklerden biri olduğu çayın birçok faydası bulunuyor. Ancak, çaya olan düşkünlük,  ölümcül risklerle de karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

Uzmanlar çayı demlemenin ve aynı zamanda doğru bir şekilde tüketmenin önemi üzerinde duruyor.

YEMEK BORUSU KANSERİNE YOL AÇABİLİYOR

Çay ister kahvaltıda içilsin ister akşam yemeği sonrasında isterseniz öğle arasında her zaman keyifle içtiğimiz bir şey. Misafirimiz geldiğinde çayımız eksik olmaz. Bir dostlumuzla buluşacak olsak mutlaka çaya davet eder veya çaya davet ediliriz.

Çay en büyük zevkimiz aslında bizim. Peki çay keyfinizi zehir edecek bazı sorunlar var desek ne derdiniz? Yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bu uyarıya herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Sıcak çay içmek büyük risk.


Uzmanlara göre sıcak çay yemek borusu kanserine yol açabiliyor. Ölümcül bir hastalık olarak yemek borusu kanseri her yıl yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır.

Sıcak çay tüketiyorsanız bu riski mutlaka göz önünde bulundurup. Demlikten çayı boşalttıktan sonra mutlaka biraz beklettikten sonra için.. Yemek borusu kanserinin belirtileri nelerdir?

Yemek borusu kanserinin genel belirtileri arasında yutma güçlüğü ve kilo kaybı gelmektedir. Aynı zamanda iştahsızlık ve kusma bu rahatsızlığın belirtileri arasındadır. Yenilen gıdaların ağza geri gelmesi zaman zaman oluşan boğulma hissi ve kanama..

Ayrıya eşlik eden ses kısıklığı. Mide üzerinde ve devamında göğüs bölgesinde yanma hissi bu kanserin en bariz belirtileri arasındadır. Tanı ise endoskopik incelemelerle konulmaktadır.. Sadece Sıcak çaydan değil aynı zamanda alkol ve tütün ürünlerinden de bu hastalığa yakalanmamak için uzak durmalısınız..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap