SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çavuşoğlu: Rusya'dan bir davet aldık

Çavuşoğlu: Rusya'dan bir davet aldık

08 Mart 2023 Çarşamba - 13:30




Gelecek hafta Moskova'da gerçekleşecek dörtlü toplantıya, ev sahibi Rusya'nın yanı sıra Suriye, Türkiye ve İran katılacak.





İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün Ankara'da. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk mevkidaşı ile bir araya geldikten sonra kameraların karşısına geçti.

Bakan Çavuşoğlu, önümüzdeki hafta Rusya'nın başkenti Moskova'da bir dörtlü Suriye toplantısı gerçekleşeceğini söyledi. "Rusya'dan bir davet aldık" diyen Dışişleri Bakanı, masada ev sahibi Rusya'nın yanı sıra Türkiye, İran ve Suriye'nin olacağını aktardı. Türkiye, toplantıda dışişleri bakan yardımcısı düzeyinde temsil edilecek:

"Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalar devam ediyor. Bunu dörtlü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ruslardan olası Dışişleri Bakanları toplantısı için teknik bir toplantı yapılması teklifi geldi. Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak. Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı için Rusya'dan davet aldık. Biz de bu toplantıya katılacağız."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca, tarihi depremin ardından Türkiye sınırından Suriye'ye gönderilen yardımlara da değindi:

"Cilvegözü Sınır Kapımıza ulaşan yollar deprem sebebiyle zarar görmüştü. Bunların tamir dilmesi için gerekli adımlar atıldı. Şu ana kadar 475 yardım tırı geçti. Kilis’te açılan iki tane sınır kapımızın da insani yardımlar için kullanılabileceğini söylemiştik. Kilis tarafından da Suriyelilere yardım ulaştırıldı. BM’nin yardımları kesintisiz şekilde devam ediyor. İnsani yardım için hava sahamızı da açtık."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap