SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çavuşoğlu: Müttefik olmak istiyorsan Türkiye'yi düşman gibi göremezsin

Çavuşoğlu: Müttefik olmak istiyorsan Türkiye'yi düşman gibi göremezsin

24 Haziran 2022 Cuma - 15:10




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreciyle ilgili, "Müttefik olmak istiyorsan Türkiye'yi düşman bir ülke gibi göremezsin, terörle mücadelesinden dolayı ambargo uygulayamazsın" dedi.





Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Programda Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili de yer aldı. Burada konuşan Çavuşoğlu, milletten aldıkları güçle 20 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozduklarını söyledi. Bölgeye refah getirecek politikaları hayata geçirip, uluslararası siyasete yön verdiklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Türk tarihi gösteriyor ki devlet-millet birlikte olduğunda aşamayacağı bir engel yoktur. Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz. Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız bir ateş çemberi. Dünyadaki çatışmaların yüzde 60'ı, maalesef bizim coğrafyamızda oluyor. Böyle bir ortamda krizlere çözüm odaklı yaklaşıyor, riskleri fırsatlara çevirmeye çalışıyoruz. Kavga edenlerin, savaşanların, çatışanların arasını bulmak için ara buluculuk çalışmaları yapıyoruz. Ara buluculuk, diyalog ve iş birliği denildiğinde; herkesin aklına Türkiye geliyor. Ara buluculuk yapmak, barışı tesis etmek, savaşları durdurmak; kolay bir şey değil. Bunun için güçlü bir liderlik gerekiyor. Güçlü devlet ve güçlü bir diplomasi. İşte bizim dünyanın gıptayla baktığı güçlü bir liderimiz var; Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap