SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çavuşoğlu duyurdu: Fransa ve Almanya Büyükelçileri çağrıldı

Çavuşoğlu duyurdu: Fransa ve Almanya Büyükelçileri çağrıldı

31 Mayıs 2022 Salı - 11:02




Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu, dış politika gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Çavuşoğlu Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçilerinin bakanlığa çağrıldığını söyledi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçileri'nin PKK'nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle Bakanlığa çağrıldığını ve nota verildiğini açıkladı. 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu "Temaslarımızda niye karşı olduğumuzu açıklıyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'nun gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

"NATO Genel Sekreteri bir taraftan çaba sarf ediyor. İki ülkeden teknik bir heyet geldi. Burada toplantı yaptık. Bu toplantıda beklentilerimizi açıkça ifade eden yazılı belgeyi de muhattaplarımızla paylaştık. Şimdi onlardan cevap bekliyoruz. Beklentilerimiz imkansız mı, hayır değil. Teröre desteği kesmelerini istiyoruz. Sadece PKK, PYD değil, DHKPC, FETO ve tüm terör örgütlerine yönelik desteği kesmeleri gerekiyor. Terörle mücadelemize de destek taahhüdünde bulunmaları gerekiyor. Bu terör örgütlerinin o ülkelerde yapılanması var. O ülkelerde para toplama dahil faaliyetleri var. İsveç'in ürettiği silahların PKK/YPG'nin elinde olması. O faaliyetlerin durdurulması. Sınır dışı gerekenlerin sınr dışı edilmesi, iade talebinde bulunduklarımızn iade edilmesi. Bu müzakereleri sürdürdüğümüz bir zamanda bile paçavralarıyla beraber terör örgütleri gösterilerde bulunuyorlar. Bunlar DAEŞ ve diğer terör örgütleri bu faaliyetlerde bulunsa kesinlikle izin verilmez. Diğer taraftan FETÖ'nün bu ülkelerde faaliyetleri var. FETÖ'cülerin sığındığı ülkelerden iki tanesi.

Bu iki ülke neden üye olmak istiyor? Güvenlik endişeleri var anlıyoruz. Müttefik Türkiye'nin güvenlik endişelerini görmezden gelmek olmaz. Türkiye’nin pozisyonu değişmez yazılı belgeleri verdik, taahhüdümüzü verdik. Yazılı verdik, yazılı istiyoruz. Kanunlarında düzenleme yapılması gerektiğini kendileri söylüyor. Paçavra ile gösteri serbestse o zaman kanunları değiştireceksiniz. 


NATO Genel Sekreteri bir çaba sarf ediyor. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Başından beri gerek bizim S-400 alımı da dahil, dürüst ve ilkeli davranıyor. Bu konuda da Türkiye'nin endişelerinin karşılanması gerektiğini her vesileyle vurguluyor. Bizimle de temas halinde."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap