SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur

Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur

11 Haziran 2020 Perşembe - 11:57




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ayasofya ile ilgili raporuna tepki göstererek, "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir, bu ulusal egemenlik konusudur. Kimse Türkiye'deki dini özgürlükleri tartışmaya açmasın" dedi.





Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ayasofya kesinlikle uluslararası bir konu değildir" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan ve İtalya arasındaki anlaşmanın Türkiye'nin haklılığını desteklediğini söyledi.
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Ayasofya kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Kimse Türkiye'yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye'yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var. 
 
Türkiye ise tam tersini yapıyor. Böyle bir durumda Ayasofya'nın tartışmaya açılması, fetihten 567 yıl sonra Ayasofya'yı hatta İstanbul'u tartışmaya açmak manidar. 
 
1972 UNESCO sözleşmesine baktığımızda herhangi bir mülkiyetin tarihi dokusunun başka bir şey ama o mülkiyetin bu şekilde cami ya da başka türlü kullanılmasına ilişkin bir şey yoktur.
 
Bir derneğimiz Danıştay'a başvurdu. 2 Temmuz'da Danıştay kararını verecek. Burası bizim kendi egemenlik alanımız. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap