SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çantayı Davutoğlu'na açsaydı

Çantayı Davutoğlu'na açsaydı

31 Ekim 2015 Cumartesi - 09:14




Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerinde yaşananlar hakkındaki açıklamalarına ilişkin





Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerinde yaşananlar hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Diyor ki 'Bende siyah çanta hazırdı.' Çanta kahverengi olunca iş yapmıyor mu yani, çanta siyah olunca korkacak mıyız, ne... Televizyondaki hanım kıza açacağına, Davutoğlu'na açsaydın çantayı o zaman. Ne var yani... Böyle bir şey olur mu ya... Televizyoncuya gösteriyorsun, Başbakana göstermiyorsun. Allah Allah..." dedi.Seçim çalışmaları kapsamında Kazan Belediyesi Konferans salonunda vatandaşlarla buluşan Türkeş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zorlu bir yoldan geçtiğini söyledi.Kendisinin siyasetçi bir aileden geldiğini, siyasette usta çırak ilişkisinin önemli olduğuna işaret eden Türkeş, "Ustan iyi olacak, iyi ustanın yanında eğitim alacaksın sende de çırak olarak bir şey varsa işi kaparsın" değerlendirmesinde bulundu.Türkeş, siyasette siyasi partilerin araç değil, amaç olduğunu, siyasetin insan için yapılması gerektiğini, siyaset yapmak isteyenlerin önce kendisini, milletini ve insanı sevmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin 20 ayda 4. seçimi yapacağını ve artık seçimlerden yorulduğunu aktaran Türkeş, 2014 yılında partilerin belediye başkanlığı seçimleriyle bir tartıya çıktığını, kendilerini ölçtüğünü anlattı. Belediye seçiminin ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminin gündeme geldiğini hatırlatan Tuğrul Türkeş, o dönemde yaşanan adaylık tartışmalarını hatırlatarak, "ANAP iktidardaydı, rahmetli Özal, Cumhurbaşkanı oldu, normaldi. Sonra hakkın rahmetine kavuştu. O dönemde Doğru Yol Partisi iktidardaydı, rahmetli Süleyman bey, Cumhurbaşkanı olmak istedi ve oldu. Demek ki normal, doğal. İktidarda kim varsa onun başındakini meclis gönderiyor" dedi.

AK Parti iktidarında ise Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olması döneminde çeşitli tartışmaların yaşandığına dikkati çeken Türkeş, tartışmalara rağmen Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap