SON DAKİKA



Haber > Gündem > Canlı yayında olay belge: ''Koronavirüs ölümleri böyle gizleniyor''

Canlı yayında olay belge: ''Koronavirüs ölümleri böyle gizleniyor''

09 Aralık 2020 Çarşamba - 11:14




Gazeteci Barış Yarkadaş Halk TV'de koronavirüs ölümlerinin nasıl gizlendiği iddialarını İstanbul'da gerçekleşen bir ölümün belgesi üzerinde anlattı.





Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de koronavirüs ölümlerinin nasıl gizlendiğini İstanbul'da gerçekleşen bir ölümün belgesi üzerinde canlı yayında anlattı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında gazeteciler İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Bağcılar Medipol Hastanesi'nde iş insanı Hakan Şişik'in dedesinin koronavirüse yakalandıktan sonra vefat etmesinin ardından ölüm belgesine önce "Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)" daha sonra ise Şişik'in girişimleri ile nasıl "Bulaşıcı hastalık (doğal ölüm)" yazıldığını anlatarak ölüm belgelerini Halk TV canlı yayınında gösterdi.

Yarkadaş'ın Bağcılar Medipol Hastanesi'nde koronavirüs ölümünü gizlemeye ilişkin yapılan belge sahtekarlığına ilişkin Halk TV'de yaptığı açıklamalar şöyle:

"Koronavirüste ölüm sayıları nasıl düşük gösteriliyor? Kanıtıyla, belgesiyle, tanığıyla anlatacağım. 1 numaralı belge! Bu belge bizim arkadaşımız iş insanı Hakan Şişik'in rahmetli dedesine ait. 5 Aralık 2020 tarihinde Bağcılar Medipol Hastanesi'nde vefat ediyor.


 Rahmetli hastanedeyken Covid-19 (koronavirüs) olduğuna dair rapor çıkıyor. Tedavisi yapılıyor, 2 gün sonra da vefat ediyor. Ve iyileştiği söyleniyor Covid-19'dan.

Ölüm şekli olarak "Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)" belgesi hazırlanıyor. Bu belge verildikten sonra İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı'na gider, ve buna göre bir tutanak düzenlenir. Doğal ölüm diye yazılır.

Burada arkadaşımız Hakan Şişik, dedesinin ölüm raporunun doğru düzenlenmediğini söyleyerek itiraz ediyor. İtiraz ettikten sonra Bağcılar Medipol Hastanesi'nin yoğun bakım sorumlusu ile görüşüyor. Yoğun bakım sorumlusu kendisinin bu raporu düzenlemediğini ama Hakan Şişik'i raporu düzenleyen doktorla görüştürebileceğini söylüyor.

Hakan Şişik arkadaşımız dedesinin doğru düzenlenmediğini, bilgelerin gerçek olmadığını söyleyerek, raporu hazırlayan doktorla konuşuyor. Ve doktora "Benim dedem Covid-19 şüphesiyle tedavi gördü. Zaten testi de pozitif çıkmıştı. Bize Covid-19 olduğunu söylediniz. Bana  verdiğiniz belgede "Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm) diye yazdınız" diyor.

 Burayı Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da iyi dinlesin. Çünkü bu hastanenin eski sahibi. Medipol Bağcılar...


DOKTORDAN SKANDNAL AÇIKLAMA: RAPORA COVİD YAZAMAM

Hakan Şişik'e bu raporu düzenleyen doktor şunu söylüyor: "Ben rapora covid yazamam. Çünkü rapora covidden dolayı öldüğünü yazarsam, soruşturma açılır. Lütfen hakkınızı helal edin" diyor.

Bunun üzerine Hakan Şişik, ısrar ediyor hastane yönetimi ile tartışıyor. "Gerçekleri saklıyorsunuz" diyor. Yaşanan tartışmanın ardından kendisine yeni bir belge veriliyor. 2 numaralı belge; "Ölüm nedeni bulaşıcı hastalık (Doğal ölüm)"

Hakan Şişik bunun üzerinde durmasaydı dedei Covid-19 değil, bulaşıcı olmayan hastalık olarak vefat etmiş sayılıp defnedilecekti."

İşte o belgeler:


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap