SON DAKİKA



Haber > Gündem > Canikli, Eroğlu'nun eleştirilerine cevap verdi: Çamur at İzi kalsın!

Canikli, Eroğlu'nun eleştirilerine cevap verdi: Çamur at İzi kalsın!

14 Nisan 2023 Cuma - 12:37




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, hakkında çıkan iddialarla ilgili avukatı aracılığı ile cevap verdi Canikli, iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, hakkında çıkan iddialarla ilgili avukatı aracılığıyla açıklamalarda bulundu.  Canikli, İYİ Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Eroğlu'nun "14 dönümlük arazi Canikli’ye peşkeş çekildi!" şeklindeki iddiasına cevap verdi. Canikli'nin Giresun 3. Noteri tarafından avukatı aracılığı ile gönderdiği açıklamaları açıklamalarında hiç bir değişik olmadan yer veriyoruz.

İşte o açıklama:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Canikli hakkında bir takım gerçek dışı, mestetsiz iddialara yer verilerek kamuoyu yanıltılmıştır.

Abdulkadir Eroğlu, İYİ Partiden Giresun Milletvekili aday adayı, seçim sürecinde gündeme gelmek için yaptığı yazılı açıklama ile, Müvekkil Sayın Nurettin Canikli’nin şahsiyet haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet, onur ve saygınlığına yönelik tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlarla, fevkalade ağır katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaret ve iftirada bulunmuştur.

İYİ Parti Giresun Milletvekili aday adayı Abdulkadir Eroğlu yapmış olduğu yazılı açıklamada hiçbir belge ve delile dayanmaksızın '14 Dönümlük arazi Canikli’ye peşkeş çekildi’ vb iftiralarla son derece çirkin ithamda bulunmuştur.

Şüphelinin yaptığı bu açıklama yalan ve iftira üzerinden müvekkil hakkında algı oluşturulmaya çalışılmakta ve bu suretle müvekkil Sayın Nurettin Canikli’nin şahsiyet hakları ihlal edilmektedir. Şüpheli, kamuoyunda bu yönde bir algı oluşturmaya çalışmakta, müvekkilimin itibarını zedelemeyi amaçlamaktadır. Müvekkilime yöneltilen bu ithamlarının kesinlikle kabul edilemeyecek nitelikte, nedenli ağır ve çirkin bir hakaret ve iftira olduğu açıkça ortadadır.
Öncelikle belirtmeliyiz ki, Giteks şirketi ile Müvekkilimin ya da herhangi bir akrabasının bu şirketle doğrudan veya dolaylı, örtülü veya açık hiçbir ortaklığı ve ilişkisi bulunmamaktadır. İddiaların hepsi yalandır. Bahsi geçen şirket ve iddia edilen arazi ile ilgili müvekkilimin hiçbir alakası yoktur.Söz konusu aday adayının seçim sürecinde siyasi istikbali uğruna gündeme gelmek için kurguladığı yalanlardan ibarettir.

Şüphelinin sarf etmiş olduğu iftiralar yazılı ve internet basınında yer almış, olup müvekkille ilgili sarf ettiği hakaret ve iftira içerikli mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Gündeme gelmek için Müvekkilime yönelik iftira atan söz konusu şahısla alakalı da suç duyurusunda bulunularak şahıs hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

Bu çirkin iftiranın, okuyucularda müvekkilim hakkında yanlış bir kanı oluşturmak müvekkil Sayın Canikli’yi yıpratmak amacıyla hazırlandığı, müvekkilime sorularak-doğrulu araştırılmadan haberin kasıtlı ve su-i maksatlı olduğu ve bu nedenle de basın ahlak ve ilkeleriyle ters düşmektedir.
Gazetelerin ve haber sitelerinin bu konuyu gereği gibi araştırıp tespit etmeden haber niteliğinde yazması, gereken özeni göstermemesi nedeniyle kendisini ağır kusurlu hale sokar. Gerçek olmayan, şeref kırıcı bir haber yolu ile ihlal ise haber iyi inançla yayınlanmış olsa bile hukuka aykırıdır.

Görüldüğü üzere gazetecilik mesleğinin gereği olan hiçbir araştırma yapılmadan, adı geçen kişiden bilgi almadan ve özen yükümlülüğüne uymadan kaleme alınan bu haberler “Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz” şeklindeki Basın Meslek İlkesine de açıkça aykırıdır.

Bu mesnetsiz iddialar, müvekkil Sayın Nurettin Canikli hakkında çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edilerek, kitleleri olumsuz düşünme ve kamuoyunda kin ve husumet oluşturma amacına matuftur.

Sayın Nurettin Canikli’nin vatandaşlarımız nezdinde sahip olduğu itibarını zedelemeye ve zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı tekzip konusu yalan haber nedeniyle tüm sorumlular hakkında yasal yollara başvuru haklarımızı saklı tutuyoruz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap