SON DAKİKA



Haber > Gündem > Canan Kaftancıoğlu'nun cezası onandı: Tutuklanıyor

Canan Kaftancıoğlu'nun cezası onandı: Tutuklanıyor

31 Mayıs 2022 Salı - 10:48




CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. Kaftancıoğlu'nun aldığı cezalar nedeniyle bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine gideceği öğrenildi.





Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sonrasında 2019 yılında mahkumiyetine karar verilen davayla ilgili olarak temyiz incelemesini tamamladı.

Daire heyeti Kaftancıoğlu'na, "Kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılamak" suçlarından verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı.

Yargıtay, Kaftancıoğlu'na "cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçundan verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezasını ise 1 yıl 9 aya indirdi ve "düzeltilerek onanmasına" hükmetti.

Öte yandan Yargıtay, Kaftancıoğlu'na "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından verilen toplam 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Böylece Kaftancıoğlu'nun toplam üç ayrı suçtan aldığı 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezaları onandı.


Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu'na siyasi yasak kararı uygulanmasına da karar verildiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap