SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çanakkale Köprüsü'nde garanti tutmadı: Kaç araç geçtiği açıklandı

Çanakkale Köprüsü'nde garanti tutmadı: Kaç araç geçtiği açıklandı

29 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:40




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısını açıkladı. Buna göre yıllık 16 milyon araç garantisi verilen köprüden sadece 2 milyon araç geçti.





18 Mart'ta açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü, geçiş ücreti ve garanti araç geçiş sayısıyla gündemden düşmüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Geçiş ücreti 200 liracık. İnsanlar hem hizmet istiyor hem de ‘bedava olsun’ diyor, böyle bir şey olmaz" dediği köprü için günlük 45 bin, yıllık ise 16 milyon 425 araç garantisi verilmişti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamasına göre Çanakkale Köprüsü'nde araç garantisi tutmadı. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden açıldığı günden bu yana 2 milyon araç geçişi sağlandığını açıkladı.

Karaismailoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü'nden açıldığı günden bu yana 2 milyondan fazla araç geçti." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Karaismailoğlu daha önce köprü açılışından 10 gün sonra 45 bin araç geçiş garantisi verilen ancak 6 bin araç geçtiğini açıklamış, “Burada bir hesap hatası yok mu?” sorusuna ise “Kesinlikle yok. Bu matematiktir. 12 yıllık işletme süresi var. İşletmesinin 4. 5 yılına gelince artacak. 45 binin üstüne geçtiği zaman devletin para ödemediği gibi gelir akışı gelmeye başlayacak” yanıtını vermişti.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap