SON DAKİKA



Haber > Gündem > Can Atalay için TBMM'de karar verildi! Milletvekilliği düşürüldü

Can Atalay için TBMM'de karar verildi! Milletvekilliği düşürüldü

30 Ocak 2024 Salı - 17:30




TBMM kararı ile Can Atalay'ın Milletvekilliği düşürüldü





Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki karar Meclis Genel Kurulu'nda okundu. Karara göre Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik karar TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Böylece Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

can-atalay.webp

OTURUMU BOZDAĞ YÖNETİYOR

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Bozdağ, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.


AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, son dönemde Bayburt'a yapılan yatırımlar; CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir'in sorunları; DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp "Bitlis'teki seçmen usulsüzlükleri" hakkında gündem dışı konuştu. Öte yandan DEM Parti Grubu sıralarında "Can Atalay'a özgürlük" yazılı dövizler bulunduğu görüldü.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay'ın tutukluluğu hakkında iki kez hak ihlali kararı vermişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi de, "AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok" diyerek ikinci kez bu karara uyulmamasını kararlaştırmış, vekilliğinin düşürülmesi için de TBMM'ye yeniden yazı göndermişti.

can-atalay-icin-tbmmde-karar-verildi-milletvekilligi-dusuruldu.webp


CAN ATALAY KİMDİR?

1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Can Atalay, bankacılık ve muhasebecilik yapan bir ailenin tek evladıdır. 1971’de TİP Amasya İl Başkanı iken siyasi bir cinayete kurban giden amcası Şerafettin Atalay’ın ismini taşımaktadır. Kadıköy’de büyüyen Atalay, küçük yaşlarda Aziz Nesin, Yaşar Kemal, Can Yücel gibi ünlü yazarlarla tanışma fırsatı buldu.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Atalay, NTV’nin hukuk departmanında çalıştıktan sonra gazeteci Ahmet Şık’ın Gülen Cemaati’ni araştırdığı için yargılandığı davada avukatlığını üstlendi. Şık’ın 'İmamın Ordusu' kitabının özgürleştirilmesi için mücadele etti.

Sosyal Haklar Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Atalay, Soma, Ermenek, Adana öğrenci yurdu, Çorlu tren kazası ve Hendek havai fişek fabrikası patlaması gibi pek çok işçi ve mağdur aile davasının avukatlığını yaptı.

Mimarlar Odası’nın avukatı olarak Validebağ Korusu’ndaki yapılaşmaya karşı çıkan gönüllüleri savundu. Emek Sineması’nın yıkılmasını engellemek için kampanya düzenledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap