SON DAKİKA



Haber > Gündem > Camilerde cemaatle 5 vakit namaz ne zaman kılınacak?

Camilerde cemaatle 5 vakit namaz ne zaman kılınacak?

02 Haziran 2020 Salı - 20:08




Normalleşme sürecinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetlere kapatılan camilerde öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınmaya başlandı. İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı cemaatle 5 vakit namaz kılınması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.





Maşalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''En yakın zamanda, belki önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta diğer üç vakitte de cemaatle namaz kılabileceğiz. Önemli olan bu ilk süreci atlatabilmekti. Bu süreci sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüz takdirde diğer aşamaları da kademeli olarak uygulamaya geçebileceğiz'' ifadelerini kullandı.

KUR'AN KURSLARI

Maşalı Kur'an kurslarının açılması konusunda ise "Belki önceki yıllara göre daha dar bir takvimde gerçekleşecek. Mümkün mertebe tatilin son dönemlerinde olacaktır diye düşünüyorum. Bu yönde başkanlığımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

İSTANBUL'DA PROVOKASYON ÖNLEMİ

İzmir'de merkezi sistemin olduğu cami hoparlörlerinden şarkı çalınması provokasyonu sonrası İstanbul’da yeni tedbirler alındı.


Maşalı, "Bu tarz istismarların olmaması için merkezi ezan sisteminden yararlanan camilerimizde cihazların elektirk şebekesiyle irtibatı ezandan 5 dakika önce sağlanıyor. Ezan-ı Şerif bittikten hemen sonra da elektrik irtibatı kesiliyor" dedi.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap