SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı! Kur'an-I Kerim'e yeni saldırı!

Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı! Kur'an-I Kerim'e yeni saldırı!

27 Ocak 2023 Cuma - 14:51




İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan bugün Danimarka'da 3 kez aynı alçak saldırıyı gerçekleştireceğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen bilgiye göre Danimarka'da Kur'an'a saldırıya izin verildi... Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak yapılan saldırı kınandı.





İsveç ve Hollanda'nın ardından Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıların merkezi bu kez Danimarka oldu. 

Alçak eyleme izin verildi!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Danimarka'da bugün Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verildiğinin öğrenildiği kaydedildi.

Bunun üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrıldığının belirtildiği açıklamada, "Büyükelçi’ye, açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığımız ve Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilmiş, söz konusu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır." denildi.

Palu'dan "3 kez Kur'an yakacağım" demişti!


İsveç'te Kur'an yakan Paludan, Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 kere Kuran yakacağını belirtmişti. Paludan, "Bugün bir caminin önünde Kuran yakacağım, bir kez Rusya büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye büyükelçiliği önünde yakacağım" demişti.

Paludan, “Bunun Erdoğan’ın hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç’i NATO’da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim" diye konuşmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap