SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyük operasyon yolda!

Büyük operasyon yolda!

19 Nisan 2017 Çarşamba - 09:36




FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma sistemi Bylock'ta deşifre edilen 3 milyon mesajla birlikte operasyonlarda yeni bir döneme geçildiği belirtildi.





15 Temmuz'da darbe girişimiyle ülkeyi kana bulayan Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlarının en önemli delili olan gizli mesajlaşma sistemi ByLock'a dair çok çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Gerçek Hayat Dergisi'nin ulaştığı bilgilere göre; 3 milyon ByLock mesajı çözüldü. Mesajlar tamamen çözüldüğünde, şu anda 115 bin olan FETÖ'cü sayısının 4 katına çıkacağı ifade ediliyor...

İşte Bylock detayları...

BYLOCK'TA YENİ KRİTER: 3 DEFA FARKLI GÜNLERDE TEMASA GEÇMİŞ OLMASI

ByLock soruşturması ilk başladığında mavi, turuncu ve kırmızı şeklinde üç renk üzerinden tanımlama yapılmıştı. Şimdiki listede ise bu ayrım kullanılmıyor. Sebebi listenin kesinleşmesi. Bir kişinin ByLock’çu sayılması için kabul edilen yeni kriter “En az 3 defa farklı günlerde Litvanya’daki sunucu ile temasa geçilmesi.” IP çakışması, Wifi, ADSL karışıklığı gibi durumlar da bu son kriterle elenmiş oluyor.

3 MİLYON MESAJ DEŞİFRE EDİLDİ!


ByLock’tan 18 milyon kadar mesajlaşma yapılmış. Bu mesajların 3 milyon kadarının içeriği deşifre edildi. Bunların içinde HSYK üyelerinin isimleri ByLock üzerinden yapılan yazışmalarda tartışılmış.

KRİPTO FETÖCÜLER MESAJLARDAN ÇIKTI!

Deşifre olmamış, örgütle herhangi bir şekilde irtibatı olduğu ispatlanamayan, ByLock da kullanmayan kripto örgüt mensuplarının bir kısmının adı da bu yazışmalarda geçiyor. Tespit edilen bu kişiler de örgüt üyesi olmaktan dolayı tutuklanıyor.

BÜTÜN YAZIŞMALAR 2 YILDA ÇÖZÜLEBİLECEK!

ByLock’taki bütün yazışmalar ancak 2 yıla kadar çözülecek. Çözümlemeler sonucu ByLock kullanmayan ancak yazışmalarda adı geçen örgüt mensuplarına da ulaşılacak. Şu anda 115 bin olan sayının bu sayede 4 katına çıkması bekleniyor.


90 BİN KİŞİYE OPERASYON YOLDA

Bugüne kadar ByLock’çulara yönelik yapılan operasyon sayısı 10 bin civarı. 90 bin kişiye henüz işlem yapılmadı. Ancak ByLock listesindeki kişilerin yurt dışına kaçmalarını engellemek için pasaportlarına zayi kaydı düşüldü. Yurtdışına çıkmaya kalktıkları anda pasaportlarına el koyuluyor.

MİT'TE BYLOCKÇU 100 FETÖ'CÜ KOVULDU

15 Temmuz’dan hemen sonra MİT, 100 Bylock kullanıcısı personeli işten atarak kendi içini temizledi. Emniyet Müdürlüğü de FETÖ’yü ciddi bir şekilde takip etti. Poliste grup sohbetler olduğu için kolay çözüldü. Orduda ise tek tek, hücre tipi yapılanma olduğu için henüz deşifre olmamış subaylar var.

HEPSİ BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI


17- 25 Aralık darbe girişimleri, Tahşiye ve Balyoz kumpaslarında görev alan ekibin hepsinin ByLock’çu olduğu tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap