SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyük katliam önlendi

Büyük katliam önlendi

10 Kasım 2015 Salı - 15:47




Diyarbakır'dan İzmir'e gelen terör örgütü PKK üyesi İ.E. ve iki arkadaşı, 18 kilo C4 patlayıcı, 10 el bombası ve bir telefon tetikleme düzeneğiyle yak





Zanlılardan birinde sahte gazeteci kimliği çıkarken teröristlerin 10 Kasım günü kalabalık alana girip eylem yapmayı planladıkları ileri sürüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım seçimlerinden önce Diyarbakır'dan İzmir'e yüklü miktarda patlayıcı ile gelen terör örgütü PKK üyesi İ.E.'yi tespit etti. PKK üyesi İ.E., seçim öncesi alınan yoğun güvenlik önlemi nedeniyle uygun ortam bulamayınca getirdiği mühimmatı Gaziemir ilçesinde ormanlık alana gömdü. Adım adım İ.E.'yi takip eden polis, İ.E.nin şehirden ayrılması ile patlayıcının gömüldüğü alanı izlemeye başladı. Öte yandan polis, İ.E. ile temas halinde olan kişileri takibe aldı. İ.E., telefonda İzmir'de irtibatta olduğu kişilere uygun ortam bulamadığı için şehirden ayrıldığını ve tekrar İzmir'e döneceğini söyledi. Polis, ormanlık alanı ve İ.E.'nin irtibatta olduğu kişileri takip etmeye devam ederken, İ.E. dün yeniden İzmir'e giriş yaptı.

GAZETECİ KARTIYLA ALANA GİRECEKLERDİ

Polis, İ.E. ile yanındaki iki kişiye ormanlık alanda bir yeri kazarken baskın düzenledi. Polis, İ.E. ve M.A. ile B.İ.'yi yakaladı. Ayrıca kazılan yerde 8 kilo C4 patlayıcı, 10 el bombası ve bir telefon tetikleme düzeneği ele geçirildi. Yakalanan zanlılardan terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan M.A.'nın üzeriden 'Polis Haber Gazetesi' tanıtım kartı çıkarken zanlıların gazeteci kartı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. yıl anma törenlerinin yapıldığı kalabalık bir alanda bombayı patlatmayı hedefledikleri ileri sürüldü. Üç zanlı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülürken, polis İ.E. ile irtibatta olan diğer kişilerin evine baskın düzenledi. Gaziemir ve Konak ilçelerinde 2 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap