SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyük facia 217 ölü!

Büyük facia 217 ölü!

08 Temmuz 2016 Cuma - 08:52




Akdeniz’de geçen yıl alabora olan ve 700 civarında kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen facianın yaşandığı göçmen teknesinin enkazından 217 göçmen





Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta en çok kullanılan "umuda kaçış" güzergahı  olan ve Libya ile İtalya arasında kalan "Sicilya Kanalı" olarak anılan bölgede,  18 Nisan 2015’te batan ve bu yıl 29 Haziran’da İtalyan donanmasının çabalarıyla  deniz dibinden kurtarılan batık tekneden çok sayıda cansız beden çıktı. İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, donanmanın bir yılı aşkın  süren çabalarının ardından kısa süre önce deniz dibinden çıkarılarak, Augusta  Limanı'na getirilen teknede itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu, olay  sırasında teknenin içinde kalarak boğulan 217 göçmenin cesedi çıkarıldığı  bildirildi. Haberde, Katanya ili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma  kapsamında şu ana kadar 52 ceset üstünde otopsi işlemlerinin tamamlandığı da  aktarıldı. Akdeniz’deki en büyük faciasının yaşandığı 18 Nisan 2015'te 28 kişi  sağ kurtarılırken, 200 kadar göçmenin cesedi de ilk yapılan arama-kurtarma  çalışmalarında denizden toplanmıştı. Söz konusu olay, göçmenlerin ulaşmak istediği Avrupa’yı sarsmış,  İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Her ne pahasına olursa olsun Avrupa’ya ibret  olması açısından bu enkazı çıkaracakları" sözünü vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap