SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bursa'da simit 10 lira oldu

Bursa'da simit 10 lira oldu

26 Haziran 2023 Pazartesi - 13:26




Bursa'da, simit fiyatlarına zam yapıldı.





100 gram simit fiyatı 7,5 TL'den 10 TL'ye yükseltildi. Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, artan maliyetlerin sektöre büyük bir yük getirdiğini ve bu nedenle fiyatların revize edildiğini açıkladı.

Pınar, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 7,50 TL'den satılan 100 gram simidin 1 Temmuz itibarıyla 10 TL'ye satılacağını duyurdu. Yapılan zamın maliyetlerin artması ve işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Pınar, un, enerji ve diğer girdi maliyetlerindeki sürekli artışın simit üreticilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Pınar, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Hatırlarsınız, son aylarda gelen fiyat farkları simit fiyatlarımızı 7,50 TL’ye çıkarırken önceliğimizin tüketici esnaf bütünleşmesi olduğunu ve tüketicimize en iyiyi sunmanın gayreti içerisinde her türlü mücadelemizi sürdürdüğümüzü ifade etmiş ve fiyat artışı yapmanın hoşnutsuzluğunu sizlerle paylaşmıştık.

Ancak, takdir edersiniz ki özellikle son altı aydır piyasada yaşanan fiyat artışları bizleri de oldukça büyük sıkıntılarla karşı karşıya getirmiştir…

Başta un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğal gaz vb. olmak üzere ana giderler arasında yer alan artışlar, toplu iş sözleşmeleri dolayısıyla işçilik ücretlerindeki yükselişler ve kiralardaki önlenemeyen yukarı bazlı hareket maliyetlerimizi artırmış ve simit, poğaça, börek, yufka vb. ürünlerde bir fiyat düzenlemesi yapmayı zorunlu hale getirmiştir.

01.07.2023 Cumartesi gününden itibaren bugüne kadar 7,50 TL’den satılan 100 gram simit 10 TL’den satılacaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap