SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Burası ölüm vadisi! Aynı yerde 4 kişi akıma kapılarak can verdi

Burası ölüm vadisi! Aynı yerde 4 kişi akıma kapılarak can verdi

Karadeniz Özel

12 Haziran 2019 Çarşamba - 10:46




Elektrik kablolarının zemine çok yakın geçtiği Haros Mevkiinde yetkililerin duyarsızlığıyla ölümlerin önüne geçilemiyor. 4 kişinin hayatını kaybettiği mevkide insan hayatı hiçe sayılıyor





Karadeniz Gazete / FAtih SAYGIN // Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Haros mevkiindeki Demirkapı Deresi üzerinden geçen elektrik kabloları can alıyor. Elektrik kablolarının zemine yakın geçtiği mevkide 4 kişi çeşitli zamanlarda akıma kapılarak hayatını kaybederken birçok kişide yaralandı. Mahalle sakinleri yetkililere defalarca dilekçe verdiklerini fakat bir müdahale gerçekleşmediğini insan hayatını açıkça tehlike sokulduğunu belirttiler. Bölgede son olarak Cafer Yıldız balık avladığı sırada oltasının kabloya çarpması sonucu akıma kapılarak can vermişti. 

KABLOLAR DEĞİŞMELİ

Akıma kapılarak vefat eden Cafer Yıldız’ın yeğeni Ali Kemal Şahinsoy, kabloların zemine çok yakın geçtiğini kaydederek, “Hatlar açık kablo olduğu için büyük kazalara sebep oluyor. Aynı bölgede her sene ölümlü ya da yaralanmalı kazalar oluyor. En son Cuma günü dayım  Cafer Yıldız bölgede balık tutarken oltanın kablolara değmesi sonucu elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Daha önceden vincin değmesi sonucu vefat eden ve kamyonun üstünde kabloya değerek can veren komşularımız da olmuştu. Yaşanan kazalar sonucu defalarca yetkililere bölgeye müdahale edilmesi gerektiğini, kabloların yukarıdan geçirilmesi veya sarılı kablolarla değiştirilmesi gerektiğini defalarca ilettik” dedi.

4 KİŞİ ÖLDÜ 6’DAN FAZLA YARALI

Cafer Yıldız’ın ağabeyi Remzi Yıldız da bölgede olta balıkçılığı yapıldığını kaydederek, “Turistik bir bölge olduğu için mevki çok kalabalık oluyor. Sürekli bir can tehlikesi söz konusu. Hem Çaykara Derneği tarafından hem muhtarlar tarafından hem şahsi olarak ilgili yerlere dilekçeler resmi olarak verildi. Vekillik döneminde Faruk Özak’a ilettiğimiz dosya da resmi makamlara iletildi. Bunlara rağmen hiçbir önlem alınmadı. Son olarak ihmaller sonucu kardeşim Cafer Yıldız bölgede hayatını kaybetti. Bu bizim duyduğumuz bölgedeki 4’üncü ölüm. Bildiğimiz 6 kişi de yaralanmıştı. Yetkililerden bu ölümlerin ve kazaların önüne geçmesi için gerekli önlemleri almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap