SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bununla ortalığı kana bulayacaklardı

Bununla ortalığı kana bulayacaklardı

23 Haziran 2016 Perşembe - 19:06




Güvenlik güçlerinin yol kontrollerindeki dikkati sayesinde tespit edilen ve büyük bir facianın yaşanmasının önüne geçilen geçildi.





Bitlis'in Tatvan-Van karayolunun Tokaçlı köyü yakınlarına döşenen bir tonun üstündeki patlayıcı kontrollü şekilde imha edilirken, patlamanın ardından karayolunda 9 metre genişliğinde 9 metre uzunluğunda ve 4 metre derinliğinde çukur oluştu.

Güvenlik güçlerinin yol kontrollerindeki dikkati sayesinde tespit edilen ve büyük bir facianın yaşanmasının önüne geçilen geçildi. Tokaçlı köyü yakınlarına döşenen bir tonun üstündeki patlayıcı imha edildi. Patlayıcının imha edilme anı an be an kameraya yansıdı. Bomba imha edildikten sonra büyük bir toz bulutu etrafı kaplarken, patlamanın etkisiyle karayolunda dev bir çukur açıldı.

Bitlis Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "10'uncu Komando Tugay Komutanlığı harekat komutasındaki Bitlis İl J.K.lığı unsurlarınca, 23 Haziran 2016 tarihinde Bitlis ili Tatvan ilçesi Küçüksu Köyü bölgesinde icra edilen Şehit J.Uzm.Çvş. İslam Çakar-18 operasyonunda, yol kontrol faaliyeti icra eden personelin dikkati sonucu, Tatvan-Van uluslararası Karayolunun 17'nci Km'de Tokaçlı Köyü mevkiinde BTÖ mensupları tarafından menfez içerisine yerleştirilen 1 tondan fazla patlayıcı madde tespit edilmiş, tespit edilen patlayıcı madde Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde kontrollü olarak imha edilmiştir. İmha sonucu 9 metre genişliğinde 9 metre uzunluğunda ve 4 metre derinliğinde patlama çukuru oluşmuştur. Patlama neticesinde hasar gören yol karayolları ekiplerince trafiğe açılmıştır. BTÖ'nün bölge halkının sıklıkla kullandığı uluslararası yola dahi patlayıcı döşediği, hedef gözetmeksizin güvenlik güçleriyle beraber sivilleri de hedef aldığı bir kez daha anlaşılmaktadır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Bununla ortalığı kana bulayacaklardı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap