SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bulgarlar ve İranlılardan sonra Azerbaycanlılar da Türkiye'ye akın etti

Bulgarlar ve İranlılardan sonra Azerbaycanlılar da Türkiye'ye akın etti

12 Aralık 2021 Pazar - 16:53




Azerbaycan manatı, Türk Lirası karşısında yüzde 49 değer kazandı. Bu durumu fırsat bilen Azerbaycanlılar Iğdır'a gelerek toplu alışveriş yapmaya başladı.





TL’deki rekor değer kaybı, Azerbaycan manatını da çok daha değerli hale getirdi. 12 Kasım’da 5,88 TL olan bir Azerbaycan manatı yüzde 49 değerlenerek bugün 8,16 TL'ye ulaştı. 

Para birimi değerlenen Azerbaycanlı yurttaşlar topluca Iğdır’a gelerek yiyecek, içecek ve giyim için alışveriş yapmayı artırdı. Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nde ve Azerbaycan’da alıveriş yapmayanlar Iğdır’a gelerek ucuz alışveriş yapıp ülkelerine dönüyor.

Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden karayoluyla bir saatte Iğdır'a gelinebilmesini fırsat bilen Azerbaycanlıların kimisi özel araçlarıyla kimisi de otobüsle gelip alışveriş yapıp dönüyor.

Iğdır’a alışveriş için gelen Azerbaycanlılardan bazıları fiyatları pahalı bulurken birçoğu ise ucuz olduğunu belirtti. Iğdırlı esnaf ise alışverişin canlanmasından memnun olduğunu söylüyor. 

Iğdırlı bir vatandaş, yerli halk olarak alışveriş yapamamaktan şikayet ederek, "Fiyatlar uçmuş, 10 liraya satılması gereken bir ürün 40 lira olmuş. Azerbaycanlıların parası kıymetli olduğundan alışveriş yapıyorlar" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap