SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bulgarlar gitti, Gürcüler akın akın geliyorlar!

Bulgarlar gitti, Gürcüler akın akın geliyorlar!

04 Ocak 2022 Salı - 17:15




TL’deki değer kaybı Türklerle Gürcüler arasındaki ticaret tersine döndü.





Bir Bulgar Levası’nın 2021 Aralık’ta 9,5 TL’ye kadar yükselmesinin ardından Edirne’deki Bulgar akınına  benzer  görüntüler şimdi Artvin’de yaşanıyor.

Son günlerde, Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı’nda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Artvin Kemalpaşa’daki Sarp Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye boş bavullarla giriş yapan Gürcü vatandaşlar, alışveriş yaptıktan sonra akşam saatlerin ülkelerine geri dolu bavullarla dönüyor.

Bu hareketlikte 1 Gürcistan Larisi’nin 4,28 TL olmasının önemli etkisi olurken, Hopa ve Kemalpaşa ilçe esnafı ise bu durumdan oldukça memnun.

Dolar kurundaki dalgalanmayı fırsat bilen Gürcistan uyruklu vatandaşlar sabahın erken saatlerinde gümrük kapısını kullanarak, Türkiye’ye boş bavullarla giriş yapıp Kemalpaşa ve Hopa İlçelerinden alış veriş yaptıktan sonra akşam saatlerinde de ülkelerine dolu bavullarla geri dönüyor.


Yerel basına konuşan Gürcü Vidaşvili en çok ayçiçek yağı aldıklarını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap