SON DAKİKA



Haber > Gündem > Buldan ve Sancar, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti: Konuşmalıyız

Buldan ve Sancar, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti: Konuşmalıyız

28 Aralık 2021 Salı - 14:35




HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Üç lider ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yaptı.





HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Görüşmede HDP heyetinde, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve MYK üyesi Tuncer Bakırhan yer aldı. CHP heyetinde ise, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Oğuz Kaan Salıcı yer aldı.

‘Erken seçim’ talebi doğrultusunda görüşmelerini gerçekleştiren HDP Eş Başkanları, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı ziyaret etmişti.

ZİYARETİN ARDINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeli, konuşmalıyız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bu çerçevede Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Sayın genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler, biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Ekonomiden, esnafın, çiftçinin, emeklinin sorunlarından söz ettik. Elbette ki farklı görüşlerimiz var ama elbette her görüş bizim için değerlidir. Tekrar hoş geldiniz. Teşekkür ederiz" dedi.


Buldan ise siyasi partilerle yaptıkları görüşmelerin son aşamasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini belirterek, "Roboski katliamının yıldönümündeyiz. Emine Şenyaşar'ın da devam eden adalet talebi var. Toplumdaki genel adalet talebine ses verilmeli" dedi.

Sancar da partiler arası görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap