SON DAKİKA



Haber > Gündem > Buldan Bahçeli'ye yanıt verdi: Amed vardır, Amedspor vardır, olmayacak olan sizlersiniz

Buldan Bahçeli'ye yanıt verdi: Amed vardır, Amedspor vardır, olmayacak olan sizlersiniz

07 Mart 2023 Salı - 14:05




HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında partisinin Kadın Parlamento Grubu’nda yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Amed yoktur, Diyarbakır vardır" sözlerine yanıt verdi. Buldan "Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde biraz önce yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Amed vardır, var olmaya devam edecektir" dedi.





HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Buldan konuşmasına "8 Mart'ı bu sene büyük bir felaketin gölgesinde karşılıyoruz" diyerek başladı.

Haftasonu Amedspor-Bursaspor maçında yaşananlara ilişkin konuşan Buldan, "Örgütlü, faşist bir saldırıya ülkece tanık olduk. Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere bir kez daha çok net olarak göstermiştir" dedi.

Buldan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı açıklamaları da eleştirerek, "Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde biraz önce yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Amed vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor gol atmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Buldan şöyle devam etti:


"'Amed yok' dedi, 'Amedspor yok' dedi. Ben de buradan bir kez daha diyorum ki; Amed vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir.

"Olmayacak olan, bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlanırızla gitmeye mahkumsunuz ve bizler sizi göndereceğiz."

'Cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz'

Pervin Buldan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle "kutlamak isityorum" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdekii gündlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz.


"HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak,üçüncü yolu bir kez daha üretecek ve umudun adresi olmaya devam edecektir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap