SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bükreş’te Nerede Konaklamalı ? En İyi Bükreş Otelleri

Bükreş’te Nerede Konaklamalı ? En İyi Bükreş Otelleri

05 Ekim 2023 Perşembe - 21:11




Romanya'nın başkenti Bükreş, Avrupa Anakarasının en büyük şehirlerinden biridir. Şu anda büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçen, tarih açısından zengin bir şehirdir.





Romanya'nın başkenti Bükreş, Avrupa Anakarasının en büyük şehirlerinden biridir. Şu anda büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçen, tarih açısından zengin bir şehirdir. Takma adı "Küçük Paris" olan bu şehir, yeni ve eskinin güzel bir karışımıdır.

Bükreş'te ilk kez kalacaklar için kalacak en iyi bölgeler Eski Kent, PiataUnirii, Piata Romana, Floreasca ve Cotroceni'dir. Bunlar şehrin turistler için en popüler ve güvenli mahalleleri ile çeşitli turistik mekanlara yakın olanlardır.

Eski Kent, şehrin en ünlü turistik mekanlarına yakınlığı nedeniyle ilk kez gelen ziyaretçiler için en iyi bölgedir. Burada kalmak, aksiyonun ortasında olmanızı, önemli turistik mekanlara, restoranlara, barlara ve mağazalara kolay erişim sağlamanıza olanak tanır.

Şehirde pansiyonlar, ucuz oteller ve apartlardan Hilton, Intercontinental, Radisson ve JW Marriott gibi önde gelen uluslararası markalara kadar çok çeşitli konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Şehir aynı zamanda enerjik gece hayatına da ev sahipliği yapıyor. Yakındaki tarihi Lipscani bölgesi, küçük bir Doğu Ortodoks Kilisesi olan Stavropoleos Kilisesi'nin yanı sıra şehrin en iyi gece hayatı mekanlarına ev sahipliği yapmaktadır. İşte tüm detaylarıyla Bükreş’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler mahalleler ve oteller ;

Bükreş Old Town

Eski Kent, merkezi konumu nedeniyle Bükreş’te kalınacak en iyi yer. Eski Kent, tarihi cazibesi, arnavut kaldırımlı sokakları ve iyi korunmuş Orta Çağ mimarisiyle tanınır ve bu da onu turistler için popüler bir destinasyon haline getirir.

Eski Kent aslında Romanya'nın başkentinin kalbinde yer alan pek çok farklı, çoğunlukla büyüleyici mahallelerden oluşuyor. Kentin en eski mahallelerinden biri Armeneasca'dır. Burada yerel Balkan atmosferini ve kimliğini içinize çekebilir ve eski şehrin hâlâ belirgin olan yerel ruhunu hissedebilirsiniz. Bükreş'teki en eski konut burada 22 Spătarului Caddesi'nde bulunur. Bugün içeride Theodor Pallady Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor.


Eski Kent'in bir diğer büyüleyici bölgesi ise Cismigiu'dur. Bu, Bükreş'teki en muhteşem ve en eski parklardan biri olduğunu kanıtlıyor. Manzara, sabahın erken saatlerinde yapılan bir koşu veya öğleden sonra yürüyüşü için mükemmel bir ortamdır. Ziyaretçiler ayrıca kalabalık, hareketli şehrin gürültüsünden birkaç saat kaçmak için büyük parkta bir bankta dinlenebilir veya bir tekneye binebilir.

En iyi ekonomik otel: Matisse Bucharest Old Town Bu ekonomik üç yıldızlı otel, Bükreş'in Eski Kent bölgesinde, Devrim Meydanı, Stavropoleos Kilisesi, Bükreş Ulusal Tiyatrosu TNB, Romanya Ulusal Sanat Müzesi, Cismigiu Bahçeleri gibi birçok turistik mekana yürüme mesafesinde yer almaktadır.

En iyi orta sınıf otel: Europa Royale Bucharest Bu 4 yıldızlı otel, Bükreş'in merkezinin tam kalbinde, Unirii Metro İstasyonu, Ulusal Romanya Tarihi Müzesi ve Kuzey Tren İstasyonu gibi birçok ilgi çekici yere yakın, 19. yüzyıldan kalma bir binada yer almaktadır. . Tesisin modern odalarında kablo TV, klima ve minibarın yanı sıra küvet veya duş, saç kurutma makinesi ve ücretsiz banyo malzemeleri içeren özel banyo bulunmaktadır.

En iyi lüks otel: Hilton Garden Inn Bucharest Bükreş'in Eski Kent bölgesinde yer alan bu 5 yıldızlı otel, Bükreş Ulusal Tiyatrosu, Cismigiu Bahçeleri, Romanya Athenaeum'u, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Sanat Müzesi'ne yürüme mesafesindedir. Tesis, çalışma masası sandalyesi, ücretsiz Wi-Fi erişimi, küvet veya duş, ücretsiz banyo malzemeleri ve saç kurutma makinesi içeren özel banyo içeren klimalı odalar sunmaktadır. Daha detaylı Bükre konaklama rehberi için https://gezilecekyerler-listesi.com/’a göz atabilirsiniz.

Cismigiu Mahallesi


Yakınlarda 19. yüzyılın ortalarında geliştirilen Cismigiu halk bahçeleri bulunmaktadır. Şehrin kalbine bu kadar yakın, yeşil bir alanda konaklamak çok güzel. Park, çoğu Romanya dağlarından getirilen 30.000'den fazla ağaç ve bitkinin bulunduğu 17 hektarlık bir alanı kapsıyor.

Parkın içinde Roma Bahçesi Antik Roma tarzında düzenlenmiştir. Bakılacak heykeller, kürekli teknenin bulunduğu bir göl, oyun alanları ve hazır içecek satın alabileceğiniz yerler de var.

Çeşmegiu, yeşil çevresi nedeniyle 19. yüzyıldan beri yerel halkın popüler bir ilçesi olmuştur. Ancak hafta sonları da şehrin farklı yerlerinden buraya gelen yerli halk sayesinde park çok kalabalık olabilmektedir.

Piata Uniri


Piata Unirii, Bükreş'te kalmak için en iyi ikinci seçeneğiniz olabilir çünkü Eski Kent'e buradan yürüyerek kolayca ulaşılabilir.

Komünist mimari nedeniyle tarih meraklılarının bu bölgeyi seveceğine eminim. Piata Unirii, şehrin tarihi ve kültürel merkezi olarak kabul edildiğinden komünist dönem ve Çavuşesku dönemi hakkında çok şey öğrenebileceğiniz Bükreş'in en iyi mahallelerinden biridir. 

Burada asla sıkılmayacaksınız! Her köşede yeni ve heyecan verici bir şeyler bulabilirsiniz, özellikle de özgür bir ruha sahipseniz! Ayrıca burada çok çeşitli lüks ve ucuz konaklama seçenekleri var. Bu alan, özellikle güneş battıktan sonra zaman zaman çok kalabalık olabiliyor! Piata Unirii, içki içebileceğiniz pub ve barlarla doludur. Bazıları Dambovita nehrinin kıyısında yer aldığından, güzel manzaralar da göreceksiniz! Piata Unirii kesinlikle Bükreş'in bütün gece parti yapabileceğiniz en iyi mahallelerinden biri!

Bükreş çeşmeleri buradaki en büyük cazibe merkezidir ve dışarısı karanlık olduğunda en havalı gösteriyi izlemek için buraya gelmenizi şiddetle tavsiye ederim!


Plaza Piata Unirii iki ana coğrafi nokta arasında yer almaktadır. Piata'nın merkezi Unirii Meydanı'dır. Bu sevimli, hareketli yeşil park yaz aylarında oldukça hareketlidir. Bir tarafta piata Unirii Alışveriş Merkezi ile sınırlanmıştır.

Öte yandan sınırları, daha önce Sosyalizmin Zaferi olarak anılan Unirii Bulvarı ile işaretlenmiştir. Bu önemli cadde Parlamento Sarayı'nı başkentin doğu yakasına bağlar. Bulvar, Paris'in ünlü Champs Elysee'sinden daha uzun olacak şekilde tasarlandı.

Bükreş'in en iyi bölgeleri arasında yer alan bu bölge, şehrin tam merkezinde yer almaktadır. Mahalle ancak Komünist dönemde başka bir eski mahallenin üzerinde ortaya çıktı. Bölge, komünistlerin burayı yeniden düzenlemesinden bu yana önemli ölçüde gelişti. Bugün trafik nedeniyle oldukça fazla gürültü yaşanıyor. Yine de oldukça güzel ve popüler bir bölge ve Bükreş’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi bölgelerden bir tanesi.

En İyi Bükreş Otel Tavsiyeleri




Hotel Epoque

Hotel Epoque, beceri ve uyumun bir araya geldiği beş yıldızlı bir dinlenme tesisi olarak öne çıkıyor. Lüks butik otel, bireysellik konusunda dikkat çekicidir ve hem içi hem de dışı kusursuz bir mekandır. Huzurlu spa, kaliteli yemek keyfi ve kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak ayrıcalıklı hizmet için burayı tercih edebilirsiniz. Hotel Epoque'a yaklaştığınızda sanki gizli bir yerdeymişsiniz gibi hissedersiniz; merkezi bir konuma sahip ancak sakin bir sokağın sonunda gizlenmiş. Otel, Bükreş'in başlıca turistik mekanlarına yakın olmasına rağmen gürültülü sokaklardan uzaktadır. Şehrin 1847'den bu yana açık olan en önemli ve en bakımlı bahçesi olan Çeşmegiu Parkı'na kolayca ulaşabilirsiniz. Tarihi şehir merkezi ve Calea Victoriei 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Hotel Epoque'a adım attığınız andan itibaren o kadar özenli bir şekilde şımartılıyor ve ilgileniliyorsunuz ki, sanki özel bir kulübün parçasıymışsınız gibi hissediyorsunuz. Karşılama içeceği olarak bir kadeh şampanya servis edilir ve her akşam odanıza çikolata getirilir.

Epoque Spa, loş ışıklı ısıtmalı havuz, kuru sauna ve hamam ile tamamlanan huzurlu bir sağlıklı yaşam alanıdır. Derin bir beden ve zihin rahatlaması için 'duygusal duş' (soğuk su jetleri ile) mevcuttur.

Radisson Blu Hotel, Bükreş

Romanya'nın en büyük beş yıldızlı oteli Radisson Blu, geçmişteki Hotel Bucharest'in yerinde yeniden doğdu. Bir zamanlar burada bulunan efsanevi Nestor pastanesinin günlerinden bu yana kutlanan bu restoran, Bükreş'in tarihi lüks caddesindeki misafirperverliğiyle uzun süredir ayakta duruyor.

Bükreş'in Belle Époque cazibe merkezleriyle dolu en eski arteri olan ünlü Calea Victoriei'de yer alan Radisson Blu, diktatör Nikolay Çavuşesku'nun 1989'da devrildiği yer olan Devrim Meydanı'na sadece birkaç adım uzaklıktadır. Açık havada kafeler, popüler barlar ve canlı gece hayatıyla dolu Eski Kent'in yanı sıra Çeşmeci Parkı da beş dakikalık yürüme mesafesindedir.

Radisson Blu, mimar Uri Blumenthal ve tasarımcı Buki Zuker'in çağdaş tasarımına sahiptir. Çizgileri geometrik, dekorasyonu ise avangard. Otelin katlarını birbirine bağlayan lobi ve iç atriyumun buz mavisi tonları hakimdir. Bahçedeki Beach Bar, şehrin tam merkezinde, ancak koşuşturmacadan uzak bir otel için bonus özelliği olan rahat, tatil yeri benzeri bir atmosfer izlenimi veriyor.

Hotel Cismigiu

Kraliçe Elizabeth Bulvarı üzerinde, Bükreş'in ilk ve en güzel parkı olan ve adını taşıyan Çeşmegiu'nun yanında yer alan Hotel Cișmigiu, şehrin başlıca turistik mekanları arasında ideal bir konuma sahiptir. Hareketli Eski Kent'ten ve Bükreş'in şehirdeki en iyi kafesi Origo'dan birkaç dakika uzaklıkta, keşfetmeye başlamak için harika bir konumdasınız. Yakındaki Universul Sarayı'nın içinde veya çevresinde çok sayıda yaratıcı etkinlik ve mekan bulunmaktadır. Bükreş'in mimari hazinelerle dolu ana arteri olan ve bir dakikalık yürüme mesafesindeki Calea Victoriei'de uzun bir yürüyüşe çıkın.

36'sı tam donanımlı mutfak içeren 60 dubleks süitiyle Hotel Cismigiu, konforlu olduğu kadar ferah da şık daireleriyle konuklarına "evden uzakta ev" duygusunu başka bir seviyede sunuyor. Gri mobilyalarıyla modern ama rahat bir görünüm sergileyen, sunduğu en küçük Superior Süit, günlerce kalındığında gerçekten konforludur. Büyük bir oturma ve yemek alanı, çekyat ve koltukların yanı sıra kaliteli çift kişilik yataklı ayrı bir yatak odası bulunmaktadır. Köşe odalarından birinci sınıf manzaralar ve Fransız balkonu bulunan bu dört yıldızlı otel, pek çok ödülle birlikte geliyor. Bükreş’te nerede kalınır ? Sorusuna en lüks cevaplardan biri olan bu otelden, Bükreş’in ana turistik cazibe merkezlerinin birçoğuna da yürüyerek gidebilirsiniz.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap