SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bugün; dünkü Cengin Han'dan...

Bugün; dünkü Cengin Han'dan...

19 Şubat 2017 Pazar - 09:05








O ki, bu ülkede hemen hemen her alanda işler yolunda gitmiyor, o zaman Cengiz Han kıssasını yeniden hatırlamakta yarar var!

Ünlü Moğal imparatoru Cengiz Han’ın tahtı, at üstünde göçebe yaşayan Türklerin saldırıları ile sallanıyor, devlet zaafa uğruyor, orduları yenilgi üzerine yenilgi alıyordu. Cengiz Han, akıl danesi, danışmanlarını  topluyor ve “Neden bu işler kötü gidiyor? Niye yeniliyoruz?” diye soruyor ve “Kaygılanıyorum” diyor. Danışmanlardan her kafadan bir ses çıkıyor. “Asker öyle yapıyor, atlar böyle koşuyor” diyerek komutanlar birbirini suçluyorlar.

Cengiz Han, hışımla ayağa kalkıyor ve “Yeteeer” diye bağırıp haykırıyor: “Ben size neden olduğunu söyleyeyim? Hele şimdiki halinizi gördükten sonra çok daha iyi anladım. Ben, seçim yaparken, bilemedim. Büyük işlerin başına küçük adamları, küçük işlerin başına da büyük adamları getirdim. Büyük adamlar, küçük işleri önemsemediler. Gereğini yapmaya tenezzül etmediler. Büyük işlerin başına getirdiğim küçük adamlarda, onların üstesinden gelemediler. Altında ezildiler. Koskoca devlet bu yüzden yeniliyor, yıkılıyor.”

İNSANIN GARİP YARATIKLIĞI!

Geçenlerde uzaylılardan biri dünyaya inip de, gördüklerinden sonra kaçarcasına “gerisin geriye” dönerken söylediği şu söz, günümüz insanı için “tam tarif” değil mi? -Siz insanlar, garip yaratıklarsınız! İçinizdeki iyilik en kötü anda ortaya çıkıyor!”


AŞK İLE İMAN...

“Aşk ile iman birbirine benzerler. Gerçek aşıkların ve gerçek dindarların sebeplere ve kanıtlara ihtiyaçları yoktur.” Emre Yılmaz’ın, “Şeytanın Fısıldadıkları” kitabından.

ŞEYTAN TAPUYU ALIR VE DE KALIR!

Şeytan; “Beni çıkarınız için evinize çağırırsanız...” dedi, gerisini getirmedi... Neden? Çünkü; kendini çağıranların çıkarları gerçekleştiğinde, “çık git” diyeceklerini bildiği için, sesini çıkarmadı. Sonra ne oldu? Şeytan evin tapusunu üzerine geçirdi!

“EVET” İÇİN SLOGAN...


“Evet” için MHP ile ittifak yapıldığına göre, “Türk tipi” olarak da tarif edilen Anayasa için halk oylamasında kullanılacak sloganlardan biri şu olabilir: “Yazıldı Yüce Kanun, uygulanacak töre. Her şey Türk tarafından, Türk için Türk’e göre.” HAYÂL DEDİĞİN... Denir ki; “Bir hayalin peşinde koşmak, ondan vazgeçmekten daha kolaydır.”

ZİYA PAŞA’DAN...

“Yıldız arayıp gökte, nice turfa müneccim, Gaflet ile görmez kuyuyu reh güzerinde.” Ziya Paşa, bugünkülere diyor ki; “Birçok acemi müneccim gökte yıldız ararken, galete dalarak yollarındaki kuyuyu görmezler.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap