SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bugün başladı! e-Devlet'ten kontrol edilebilecek, 16 Şubat'a kadar

Bugün başladı! e-Devlet'ten kontrol edilebilecek, 16 Şubat'a kadar

07 Ocak 2021 Perşembe - 13:28




Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı ve kullanıma sunuldu. Bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet'ten kontrol edilebilecek. Ticaret Bakanlığının "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" vatandaşın kullanımına açıldı. Sistem ile tüketiciler verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-D





Ticaret Bakanlığının, tüketicilerin istenmeyen SMS, e  posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların  ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu "Ticari Elektronik İleti Yönetim  Sistemi (İYS)" kullanıma açıldı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu sistem ile onaysız  ticari elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve  istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanıyor.
 
İYS ile tüketiciler verdikleri tüm ticari elektronik ileti onaylarını  tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını  kullanabilecek.
 
Bakanlık tarafından 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti  onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen  süre 31 Aralık 2020'de sona erdi.
 
Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden  itibaren 16 Şubat 2021'e kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden  kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.
 
Ayrıca, 150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan  hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre ise  31 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. Tüketiciler söz konusu onayları 1 Haziran  2021 – 16 Temmuz 2021'de kontrol edebilecek.
 
Belirlenen sürelerde vatandaşlar tarafından ret hakkının  kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan veriler  onaylı sayılacak.
 
Söz konusu süreler mevcut onayların kontrolüne ilişkin olup, bu  tarihlerden sonra da tüketiciler diledikleri tarihte İYS üzerinden ticari  elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap