SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Sorular Cevap Bekliyor
11.07.2021

Türkiye’de gündem sık sık değişiyor… İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, iş insanının ve kadınların sorunları bir anda yerine farklı gündeme bırakıyor. Gündem değiştirilirken unutulmayan sorular ise cevapsız kalıyor.

-Bu nedenle Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksiye düşmesi, 128 milyar doların akıbeti tam olarak belirlenmedi. Dolarla maaş alan siyasetçinin kim olduğu gizemini koruyor. Bu konuda sessizlik sürüyor, konu sulandırılmaya devam ediyor.

-Çiftçinin kısaca milletin en güvendiği banka olan Ziraat Bankası’nın verdiği tartışılan kredilerin akıbeti bilinmiyor. Bu krediler neden geri alınmadı, ya da neden ödenmiyor sorusu cevap bekliyor.

-En vahim olanı ise cübbeli amiral ile ilgili hala somut bir gelişme yok. Tarikat evinde üniforması ile birlikte görüntülenen amirali kim ya da kimler koruyor? Bugüne kadar Milli Savunma Bakanlığı’nın herkesin tatmin olacağı bir açıklaması neden yok?

-Kadın cinayetleri aldı başını gidiyor. İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasının fayda sağlayacağı yerde daha fazla toplumsal yaraya neden olduğu ve neredeyse her gün bir kadının hayatını kaybetmesinin önüne geçilememesi acı veriyor.

-Son günlerin tartışma konusu olan uyuşturucu kaçakçılığı ile birlikte ele geçerilen malların kime geldiği ya da kimler tarafından gönderildiği adına bir açıklama yapılmıyor. Ele geçirilen mallar teşhir ediliyor ama arkasında kim ya da kimler var bilinmiyor. Cevap bekleyen sorulardan birkaçı bunlar. Bunlar karşılık bulunca şeffaf olma yolunun da kapısı açılmış olacak.

Diğer taraftan yolsuzluk, olumsuzluk ve uygunsuzluk adına ne varsa cirit atıyor, adalet tek bir dava açmıyor, muhalefet araştırıp millete belge sunmuyor, sadece laf var, icraat yok.

YETER ARTIK BIRAKIN DA İŞİMİZİ YAPALIM

Baskı, korku, tehdit, aba altında sopa gösterme, muhalefet edene dayak gibi yığınla olay yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. İstanbul Anadolu Ajansı muhabiri dövülüyor, çenesi kırılıyor, saldırganlar bir kapıdan giriyor, öteki kapıdan çıkıyor.

Baskı korku neden dedik. Sivas’ın iktidar partisi mensubu ve yerel televizyon sahibi olan Hatice Kurt’un, “Kişilerin söyledikleri kişileri bağlar! Milletin konuşmasıyla, kanalı sorumlu tutanlara yazık! Basın olarak işimizi yapamaz hale geldik. Siyasal baskılar, tehditler, daha neler neler… Basın özgürlüğü var! Son günlerde birçok basın mensubunun sıkıntısı bu. Yeter artık! Basını özgür bırakın, basın işini yapsın. Verilecek cevabınız varsa da ben hiçbir zaman kanalımda kimseye ambargo uygulamadım. Çıkın cevap hakkınızı kullanın. Tekrar söylüyorum, kanala çıkıp kim ne diyorsa, onları bağlar söyledikleri, kanalımı ya da beni değil. Bırakın da işimizi yapalım” şeklindeki iddiaları nedeniyle.

Medya üzerinde oynanan oyunların, yapılan hesapların bugün kazananı olanlar bilmeliler ki yarın kaybettiklerinde ilk çalacakları kapı bugün baskı uygulayıp, tehdit ettikleri medya olacaktır. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin bu böyle olmuştur. Gazeteleri susturup, ekranları konuşturmayıp kazanan hiç olmamıştır, er geç Allah’ın adaleti bir gün tecelli etmiş, bu yolu seçenler karşılığını almışlardır.

İSTENİLEN BU MUYDU?

Yukarıda bir basın mensubunun sözlerinin ardından sosyal medyada dolaşan aşağıdaki alıntı daha da önem kazandı; “100 yıldır önünüze gelen sosyalisti, devrimciyi, komünisti tutukladınız, astınız, eziyet ettiniz, öldürdünüz, sürdünüz, denizlerde boğdunuz. Ne şair bıraktınız ne yazar. Ne gazeteci ne akademisyen ne bilim insanı… Ne öğretmen ne asker. Hepsini düşman konseptine aldınız.

Alın işte kalan toplum! Alın! Tepe tepe kullanın.

İçinde çocuk tecavüzcüleri, hırsızlar, vatan hainleri, yobazlar, katiller, fırıldaklar, mafya, uyuşturucu satıcıları, yalan imparatorları, oğlancılar, sapıklar, din tüccarları… Hepsi var hepsi.

Bu muydu istediğiniz?

Devrimcilerin, sosyalistlerin olmadığı toplumda; vicdan bulamazsınız, adalet bulamazsınız, iyilik bulamazsınız, cesaret bulamazsınız, sanat bulamazsınız, edebiyat bulamazsınız. Vatan bulamazsınız... Bulabildiniz mi?  Dönün bakın!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap