SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu seçim istikameti belirleyecek

Bu seçim istikameti belirleyecek

11 Ekim 2015 Pazar - 17:14




AK Parti Trabzon Milletvekili ve adayı Süleyman Soylu, “1 Kasım’daki seçim sadece memleketimizin iktidar yönetimini belirleyecek bir seçim değildir; m





AK Parti Trabzon Milletvekili ve adayı Süleyman Soylu, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin iktidarı değil istikametini belirleme seçimi olduğunu belirtti. Soylu, Trabzon’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. YÜRÜYÜŞE DEVAM Türkiye’nin milletçe 2023 hedeflerine kitlendiğini ifade eden Soylu, “Türkiye 1 Kasım seçimlerine doğru gidiyor. Türkiye 1 Kasım seçimlerine giderken esas itibariyle bizim demokrasimizi güçlendireceğimiz, özellikle Türkiye’nin kendi istikametini tam anlamıyla kuvvetlendireceği ve bu konuda karar vereceği bir seçimdir. Bu 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’nin 2013’e ait milletçe ortaya koyduğu hedefler ve dünyanın içerisinde bulunduğu ve yeni bir küresel denge oluşacak. Bu durumda Türkiye’nin kendine ait pozisyonunu kuvvetlendirebilecek bir hali ortaya koyacağı apaçık oraktadır. 1 Kasım’da yapılacak seçim sadece memleketimizin iktidar yönetimini belirleyecek bir seçim değildir, memleketimizin istikametini belirleyecek bir seçimdir. 1 Kasım seçimlerini değerlendirdiğimizde Türkiye 21. yüzyılın başında bir yürüyüşe başladı ve bu yürüyüşü nasıl devam ettirecek, nasıl tamamlayacak, nasıl ortaya koyacak yürüyüşüdür bu” dedi.

ANKARA’DA MEYDANA GELEN OLAYLAR PROVOKASYONUN ÇOK ÖTESİNDE

Ankara’da meydana gelen patlamalarla ilgili değerlendirmede bulunan Soylu, bunun Cumhuriyet tarihinin en kanlı bilançosu olduğunu ifade etti. Soylu, “Bir provakasyon mudur; bence provakasyonun çok ötesindedir. Milletimize ağır tahribat verilen bir olay yaşanmıştır. Cumhuriyet tarihinin en kanlı bilançosuyla, terör saldırısı bilançosuyla karşı karşıya kaldık. Bu bizim için fevkalade üzüntü verici, fevkalade sıkıntılı bir süreçtir. Bunu yapanlar çok önemli hedefler almıştır. Demokrasiyi hedef almışlardır, milletimizin büyüme motivasyonunu hedef almışlardır. Hep birlikte bu meselelerin üzerinden gelme vasfımız var” ifadelerini kullandı.

MAHKEMENİN TESCİLİNİN HİÇBİR EHEMMİYETİ YOKTUR

Trabzonspor’un şike süreciyle ilgili mahkemenin beraat kararını değerlendiren Soylu, “Son mahkeme kararı ile ilgili birtakım şeyler söylemek istiyorum. Millet, mahkemenin tesciline hiçbir ihtiyaç duymamaktadır. Mahkemenin tescilinin hiçbir ehemmiyeti yoktur. Milletin vicdanında karar verilmiştir. Kimin ne yaptığı, ne yapmadığı bellidir. Tarih birtakım kararlarla ters düz edilemez. Bu süreç devam ediyor, devam edecek. Bu sürecin döndüğü Yargıtay gibi bir üst mahkemede, temyiz mahkemesinde bu iş devam edecektir. Yargının aldığı kararı eleştirmeyeceğiz diye bir şey söz konusu değildir. Trabzon ve Trabzonsporlular bu mağduriyeti rahat bir şekilde aşarlar. Hep beraber aşarız. Bunun için de buranın seçilmiş insanları olarak elimizden gelen bütün gayreti hukuk çerçevesinde gösteririz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap