SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu rejim değişikliğinin adı faşizm

Bu rejim değişikliğinin adı faşizm

11 Şubat 2015 Çarşamba - 11:07




İSTANBUL Barosu’nun çağrısıyla İstanbul Adalet Sarayı’nda toplanan avukatlar, TBMM’de dün görüşülmesi planlanan ancak haftaya ertelenen ‘İç Güvenlik P





Saat 15.30’da adliyeye giren avukatlar, bugün saat 08.00’e kadar nöbetlerini sürdürecek. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal; İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan,Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ve avukatlarla birlikte kar altında yaptığı açıklamada, “Kar ya da yağmur yağması önemli değil. Ülkenin üzerine sağanak bir hukuksuzluk yağıyor. Bu açıkça faşizmdir” dedi. Kocasakal, şunları söyledi: 

TANIMIYORUZ 

“Bu yapılmak istenen sıradan bir yasa değişikliği değil. Bu bir rejim değişikliği. Demokratik rejimi ve hukuk devletini tamamen ortadan kaldıracak faşist ve baskıcı bir sistemin yasalaştırılması çabasıdır bu. Yargı yetkisini tamamiyle idareye, kolluğa, polise ve mülki amirlere devrediyorlar. Hiçbir hukuk devletinde yargı kararı olmadan polis insanları gözaltına alamaz; kişilerin üstü, aracı aranamaz; polis amirinin emriyle ya da valinin kaymakamın emri ile insanların telefonları dinlenemez. Getirilmek istenen düzenlemeyle polis adeta iktidarın silahlı gücü ve ordusu haline getirilmektedir. Polis, vali ve kaymakam; hâkim ve savcı konumuna getirilmektedir. Hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmamaktadır. Hiçbir parlamento çoğunluğu bunu yapma hakkına sahip değildir. Biz hukukçular olarak, barolar olarak, İstanbul Barosu olarak böyle bir değişikliği kabul etmiyoruz. Bunu tanımayacağımız ilan ediyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap