SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu kadar da olmaz! Konya'da kiralar yüzde 40 arttı!

Bu kadar da olmaz! Konya'da kiralar yüzde 40 arttı!

21 Şubat 2023 Salı - 11:28




Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremin ardından binlerce vatandaş evsiz kaldı. Fırsatçılar ise kira fiyatlarını arttırdı.





Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Konya'da yaşayan depremzedelerin ev sahibi olma ihtiyacını fırsatçılık yaparak kullanan bazı gayriresmi emlakçılar ve ev sahipleri, kiraları yüzde 30 ila 40 arasında artırdılar.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, bu durumu eleştirerek, gayriresmi emlakçılık yapanların ve art niyetli ev sahiplerinin neden olduğu kiraların yükseldiğini ifade etti.

Altınay, oda kayıtlı emlakçıların bu fiyat artışlarını gerçekleştirmediğini belirtti ve gayriresmi emlakçılar ile ev sahiplerinin sorumlu olduğunu söyledi. Depremzedelerin mağdur edilmemesi ve haklarının korunması için bu gibi fırsatçılıkların önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Altınay, gayri resmi emlakçılar ve art niyetli ev sahiplerinin etkisiyle, kira fiyatlarının %30 ila %40 arasında arttığını belirtti. Örneğin, 5.000 TL olan bir evin kirası 7.000 TL'ye, 7.000 TL olan bir evin kirası ise 10.000 TL'ye yükselmiştir. Bahçeli müstakil dubleks evler veya villalar da 20.000 TL'ye kadar ilan edilmekte ve bu bölgelerdeki evlerin kirası 7.000 TL'ye kadar çıkmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap