SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yoğun kar geliyor

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yoğun kar geliyor

29 Ocak 2022 Cumartesi - 17:29




Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Karaman Niğde, Konya, Aksaray, Yozgat Kayseri'de yoğun kar yağışı beklendiğinin altını çizerek vatandaşları uyardı.





Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken doğu da dondurucu soğuklar etkili olmaya devam edecek. Kars'ta bugün hissedilen sıcaklık -22 derece olması beklenirken, Kocaeli'nde 3, İstanbul'da 4 derece olacak.

Sağanak yağış uyarısı: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Elazığ, Bingöl çevreleri ve Erzurum'un güney kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Orhan Şen'in açıklamaları şöyle: 

-Bugün Ege de yağmur Güneydoğu'daki kar yağışı dışında sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur var. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski devam ediyor. İç kesimlerde don ve buzlanma var.

-TV de söyledim burada da söyleyim. Karın çok olduğu yerlerde çatı altlarında dolaşmayın aracınızı park etmeyin. Çatılarda özellikle İstanbul'un Avrupa yakasında çok kar var erime bunları kaydıracaktır.


-Pazar gecesi ve 31 Ocak Pazartesi İç Anadolu ve Doğu Anadolu'ya kar tekrar geliyor. Karaman Niğde Konya Aksaray Yozgat Kayseri de yoğun görünüyor. Kar yerden kalkmadan üzerine yağacağından yamaçlarda çığ  riski artar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap