SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu görüntü kabul edilemez

Bu görüntü kabul edilemez

09 Aralık 2015 Çarşamba - 12:30




'Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rus gemisinin boğazdan geçişi sırasında bir askerin omuzundaki füzeyi atış pozisyonunda ta





Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen ACI Airport Exchange Conference ve Exhibition 2015'e katıldı. Burada bir konuşma yapan Binali Yıldırım, “Sadece bu havalimanını yapmak yetmiyor, havalimanları arasındaki entegrasyonu ve şehirden havalimanına olan altyapı ve ulaşım projelerini de eş zamanlı tamamlamak gerekiyor. Burada yol ve raylı sistemler var köprüler var. Avrasya tüneli, Marmaray gibi iki kıtayı birleştiren çok önemli ulaşımımız var” dedi.

“BU GÖRÜNTÜ KABUL EDİLEMEZ”

Bakan Yıldırım, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rus gemisinin boğazdan geçişi sırasında bir askerin karadan havaya atılan füzeyi boğaz geçişi boyunca omuzunda atış pozisyonunda taşımasını değerlendiren Bakan Yıldırım, “Boğazlardan her ülkenin barış açısından gemileri geçiş yapabilir. Bu geçişlere masum geçiş denir. Masum geçiş, demek tahrik unsuru barındırmayan geçiştir. Bu görüntü kabul edilemez. Montrö Boğazlar Sözleşmesinin ihlali niteliğinde bir geçiş olmuştur. Cevap verilmiştir. Konu kapanmıştır. Tekrarı olmaması en büyük beklentimizdir” diye konuştu.Yapımı devam eden 3. havalimanının isminin ne olacağı konusunda bir soruya Bakan Binali Yıldırım, şöyle yanıt verdi: “Havalimanının adıyla ilgili gerekli araştırmaları yapacağız. Oraya yakışan İstanbul'a yakışan en iyi fikirleri halkımızla birlikte bulacağız.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap